Cityscape Art – City Skylines Direkodkan oleh Artis di WomansDay.com

bandar skylines

Apabila kami memaparkan artis kad bermain Bryan Berg baru-baru ini, kami jatuh cinta dengan patungnya di kaki langit New York City, memberi inspirasi kepada kami untuk mencari karya-karya yang paling unik di kota ini. Dari New York City yang direka pada penyangkut ke San Francisco yang dibina sepenuhnya daripada gelatin, periksa ciptaan yang diilhamkan oleh bandar ini dan ketahui dengan tepat bagaimana artis menariknya.

“Pembacaan Warna dan Kontekstual” oleh Jacob Dahlgren

gambar

Dibuat dua kali-paling baru-baru ini pada 2010 untuk A Foundation di Liverpool-potret bandar ini (yang tidak dimodelkan selepas metropolis tertentu) dibina dengan susunan kayu, buku, spons, makanan, batu bata, kaset video dan banyak lagi. Photo courtesy of Jacob Dahlgren.


“Ephemicropolis” oleh Peter Root

gambar

Dibina selama 40 jam pada tahun 2010, kerja yang dipasang di atrium Northern Trust di Guernsey, Channel Islands-mempunyai lebih daripada 100,000 staples. Root sedang menjalankan versi yang lebih besar, yang akan menggunakan satu juta staples. Gambar ihsan Peter Root.


“Gurun” oleh Peter Root

gambar

Mempunyai kentang Guernsey bernilai $ 60 – yang Root dicincang, dihiris, dipotong, disusun dan seimbang dalam tempoh dua minggu – “Gurun” dipamerkan di Retrospektif Park Street Studios di Guernsey, Channel Islands pada tahun 2009. Untuk mencipta penampilan yang hancur, Akar biarkan kentang merosot selama dua bulan. Gambar ihsan Peter Root.


“Atlantis” oleh Gayle Chong Kwan

gambar

Dibina daripada 1,400 bekas makanan plastik yang dibuang di seluruh London, “Atlantis” telah dipamerkan dalam tujuh galeri sejak penciptaan tahun 2008. Saat ini di Galleria Uno + Uno di Milan, kota mitos ini dimaksudkan untuk meredakan destinasi wisata modern yang dikunjungi secara beramai-ramai dengan tidak menghiraukan ekosistem lokal. Photo courtesy of Alberta Pane dan Gayle Chong Kwan.


“DCCCXVII A.U.C.” oleh BBM

gambar

Versi Rome moden ini, yang dihasilkan dalam keluli pemotongan laser Corten, diwujudkan untuk memperingati Kebakaran Besar 64. Dibuat pada tahun 2009, potongan itu menggariskan struktur ikonik seperti Colosseum dan Basilika Santo Petrus. (Ini dibuat sejajar dengan model langit London, yang juga dimusnahkan dalam api pada tahun 1666, dan dengan demikian dinamakan “1666”.) Photo courtesy of GSpotDesign.IT.


“London Skyline” oleh Carl Warner

gambar

Tempat makan makanan (landskap makanan) telah ditugaskan pada tahun 2009 oleh Saluran Makanan yang Baik. Antara peranan Warner terhadap mercu tanda di London, beliau merancang, menetapkan dan gambarkan bawang, timun dan ulas untuk The Monumen London Monument; roti dan bijirin untuk Canary Wharf; melon dan kacang hijau untuk The Dome, dan kacang, saderi, nanas dan banyak lagi untuk Menara Jambatan. Photo courtesy of Carl Warner.


“Fountain Jerusalem” oleh Frank Meisler

gambar

Dipamerkan di King Solomon Hotel di Baitulmuqdis pada akhir tahun 1970-an, arca sfera ini dibuat dengan timah dengan penyaduran emas dan perak-mewakili bagaimana Jerusalem dilihat pada Abad Pertengahan: bulat, dan “pusar dunia” dengan tujuh pintu simbolik. Photo courtesy of Frank Meisler.


“Adegan Tidak Adil” oleh Liu Jianhua

gambar

Pada tahun 2008, artis Cina mencipta pemasangan Shanghai, kota asalnya, daripada cip poker dan dadu. Kemudian, dia mendapat pameran solo di Galleria Continua di San Gimignano, Itali. Photo courtesy of Alessandro Casagli melalui Flickr.com.


“Skyline Cookware” oleh Zhan Wang

gambar

Topografi kota San Francisco ini yang memaparkan mercu tanda termasuk Bangunan Feri dan Terminal – dibuat dengan peralatan dapur keluli tahan karat, termasuk tongs, graters, periuk, hidangan hidangan, cerek teh dan banyak lagi (semua dibuat di China). Barangan itu dipamerkan di Muzium Seni Asia di San Francisco dari Februari hingga Mei 2008. Gambar ihsan dari Muzium Seni Asia.


“Hong Kong Skyline” oleh Ellen Rixford

gambar

Pada tahun 2007, artis yang berpangkalan di Manhattan telah mencipta karya ini untuk penyebaran dalam Pelabur Institusi yang membincangkan hubungan kewangan antara Hong Kong dan tanah besar China. Ia dibuat daripada salinan warna yuan Cina yang Rixford dan suaminya, Mayhew Lu, yang dikumpulkan semasa perjalanan mereka. Photo courtesy of Ellen Rixford.


“San Francisco In Jell-O” oleh Liz Hickok

gambar

Pada tahun 2005, artis yang berpangkalan di San Francisco membuat dua edisi karya ini sebagai sebahagian daripada projek lima tahun dengan membina model landskap San Francisco yang berbeza, yang kemudiannya digunakan untuk membuat acuan. Selepas menambah latar belakang termasuk gunung, pokok dan jambatan-Hickok diterangi setiap adegan menggunakan cahaya refracted untuk siri foto. Photo courtesy of Liz Hickok.


“CityScape Hangers Coat” oleh HookPegSupport

gambar

Direka yang pertama pada tahun 2004 oleh Christopher Jarratt, penggantung direka khas ini dibuat dengan papan lapis birch, disandarkan tangan dan selesai dengan lakuer berasaskan air yang jelas. Untuk berfungsi sebagai kedua-dua seni dinding dan penyangkut almari sebenar, mereka menggambarkan lima ibu fesyen utama dunia-New York (ditunjukkan di atas), London, Paris, Tokyo dan Milan. Photo courtesy of Chris Jarratt dan HookPegSupport.


Loading...