Dog Shelter Menjimatkan Kanak-kanak 3 Tahun yang Mengeluh Sendiri di Ditch

Little Peanut, bekas anjing perlindungan, telah mengalami banyak momen yang sukar dalam hidupnya. Apabila dia berumur dua tahun, anak anjing yang dicampur campuran itu memasuki Shelter Animal Delta di Escanaba, Michigan dengan tulang patah dan perut penuh karpet, menurut CBS. Sekarang, setahun kemudian, Peanut mempunyai keluarga baru yang penuh cinta-dan seolah-olah dia memutuskan gilirannya untuk melakukan penyelamatan.

“Saya fikir dia masih mempunyai ‘rasa keenam’ tentang kehidupan masa lalu yang telah dibawa olehnya,” kata pemilik anjing itu, menurut catatan yang ditinggalkan di halaman Facebook pada 20 Mac lalu. “Hari ini, Peanut bertanggungjawab untuk menyelamatkan kehidupan anak perempuan berusia 3 tahun. “

Menurut pemiliknya, pada 17 Mac, Peanut (dahulunya bernama Petunia) mula gila di rumah. Dia berlari naik dan turun tangga, menyalak, dan memeluk sehingga suami pemiliknya mengambilnya di luar rumah. Setelah berada di luar dalam cuaca 32 darjah, dia melangkah ke arah padang terbuka di belakang rumah. Pemiliknya terperangkap untuknya, hanya untuk mencari Peanut di tepi parit, di mana seorang gadis kecil telanjang tergulung ke dalam bola.

Lelaki yang terkejut segera mengangkatnya, membungkusnya di dalam baju pengasinannya, dan menelefon 911. “Pada masa ambulans dan polis tiba, gadis kecil itu hanya boleh mengatakan satu perkara,” katanya..

Responden kecemasan membawa gadis itu ke hospital untuk ujian sementara timbalannya menjejaki ibu bapanya di rumah berdekatan dengan “keadaan hidup yang tidak selamat dan tidak bersih,” menurut Huffington Post. Anak kecil yang diselamatkan, yang tidak selamat, kini telah diletakkan di bawah jagaan Perkhidmatan Perlindungan Anak, menurut kenyataan yang ditulis oleh Pejabat Sheriff’s Delta County. Walaupun tidak ada penjelasan tentang bagaimana anak kecil itu berakhir di luar sahaja, polis telah mengatakan bahawa kes itu masih dalam siasatan.

Tetapi tidak ada keraguan bahawa Peanut kecil adalah wira mutlak. “Dia adalah sebahagian daripada keluarga kami sekarang dan terima kasih kepada orang-orang yang indah seperti anda di tempat perlindungan, dia masih hidup,” kata pemilik itu. “Tanpa dia, bukan sahaja dia telah hilang dari dunia ini, tetapi kehidupan gadis kecil ini mungkin juga diambil.”

(h / t The Huffington Post)

Ikuti Hari Wanita di Instagram.

Loading...