Dua Gajah Menjadi Heroik Menghalang Trailer Traktor Dari Jatuh ke Ditch

Gajah dikenali sebagai beberapa yang paling bijak di kerajaan haiwan (mereka juga boleh melukis!), Tetapi kedua-duanya memberikan anjing lari untuk wang mereka sebagai sahabat lelaki.

Seorang pemandu trak mengangkut tiga gajah dari New Orleans ke sebuah sarkas di Dallas yang ditarik ke sisi Interstate 49 berhampiran Powhatan, LA. Sejam kemudian, kenderaannya terperangkap di lumpur, bersandar di bukit yang curam ke arah parit.

Apabila pemandu menyedari dia tidak dapat keluar, dia memanggil pihak berkuasa untuk membantunya meletakkan trak itu kembali ke jalan. Apabila tiba, Pejabat Sheriff’s Natchitoches Parish melihat kenderaan itu, dan berjalan di belakangnya untuk menilai kerosakan. Semenjak mereka berpaling di sudut, mereka terkejut melihat dua gajah yang memegang trak (terima kasih kepada 1,000 otot mereka, tidak kelihatan banyak kerja).

Lori truk akhirnya melepaskan makhluk-makhluk tugas mereka dan menarik 18-wheeler keluar dari lumpur, meletakkannya di atas trotoar. Pemandu tidak diperiksa untuk apa-apa, dan polis tidak menyebut siapa trak atau gajah itu sebenarnya. Tetapi dengan jelas, pemandu itu bernasib baik penumpangnya membuat pasukan yang kuat itu.

BERKAITAN: 10 Menyentuh Klip Haiwan Yang Menjaga Spesies Lain

Loading...