Firman “F” – WD Vault

Pengarah fotografer WD (ketua ketua akhbar) berkongsi pandangannya pada hujung minggu tentang kehidupan selepas 40 tahun.

Apabila anda mencapai 40, ada semacam peralihan minda. Anda melihat perkara yang berbeza: keluarga anda (terutamanya anak-anak anda, jika anda mempunyai mereka), pekerjaan anda masuk dan keluar dari rumah, persahabatan anda. Saya rasa saya lebih toleran terhadap kekurangan orang-terutamanya jika kualiti yang baik mereka lebih besar daripada penyebaran mereka, kegembiraan atau kecenderungan untuk terlambat untuk sesuatu. Namun, saya mempunyai masa yang kurang untuk orang yang tidak jujur ​​atau megah. Suami dan anak saya mendorong saya lebih gigih daripada sebelumnya (sekarang saya mungkin tahu mereka terlalu baik), tetapi saya lebih suka daripada mereka.

Saya mahu melihat perkara-perkara 40-plus wanita berfikir dan bercakap tentang hari-hari ini (sesetengah daripada mereka mungkin menyerang kord dengan wanita dari sebarang umur). Sekiranya anda mahu menyertai saya, saya akan berada di sini pada setiap Jumaat pada pukul 1 petang.

Bagaimana bila anda bertukar menjadi 40? Trauma besar? Hanya mengangkat bahu? Saya masih ingat dua perkara tentang ulang tahun ke-40 saya. Yang pertama sedang duduk di atas katil di hotel Radisson berhampiran Sesame Place, di mana kami telah hancur selepas menghabiskan beberapa hari terakhir dengan Elmo, Big Bird dan saya yang bertenaga 4 tahun, yang pada masa itu cuba memanjat menaiki langsir, dan terisak-isak bahawa ini sepatutnya menjadi hari BULAN saya! Yang kedua adalah kek teman saya yang paling muda-dengan-beberapa tahun Joann telah dibuat-di atas ia berkata, “Lebih baik daripada saya.”

Juga bertukar 40: Saya membaca berita hari ini, oh budak lelaki, dan diingatkan bahawa The Beatles ‘ Sgt. Lada album kini berusia 40 tahun. Jika anda mengenali permulaan ayat terakhir itu, anda mungkin mempunyai satu salinan. Pop di cakera (atau jika anda 40-plus-plus, letakkan di meja putar) dan dengar. Saya harap umur saya baik.

Apakah pendapat anda tentang 4-0 besar? Suara pendapat anda dalam Komen.-Diane Oatis

Loading...