Foto Stunning ini Menangkap Dua Momen Luar Biasa dalam Alam pada Masa yang Sama

Akhirnya! Selepas bertahun-tahun cuba akhirnya saya mendapat gambar kilat dan pelangi saya. Apa malam yang mengagumkan. Saya menuju ke … Dihantar oleh Greg McCown pada hari Sabtu, 8 Ogos 2015

Gambar yang sangat jarang ini mempunyai puluhan ribu pengguna dalam talian dengan kagum.

Greg McCown, seorang jurujual harta tanah berusia 42 tahun, telah cuba selama tujuh tahun untuk memotret petir dan pelangi yang sangat ilusif dalam gambar yang sama. Bukan sahaja perkara seperti ini memerlukan keadaan cuaca yang sangat tepat, tetapi juga jari pemicu yang cepat pada butang kamera.

Semasa dia sedang menunggu detik ajaib, dia mengambil fotografi, dan selalu menyiarkan gambar cuaca yang menakjubkan di media sosial.

Akhirnya, McCown telah mendapat hasratnya.

Selepas bertemu dengan dua orang ribut raksasa dan jurugambar, bertiga menghadapi badai yang teruk. Selepas jarak penglihatan jatuh hingga 20 kaki, mereka perlu menarik di lebuh raya yang mereka jalankan. Mereka memutuskan untuk berpecah selepas itu, dan sebaik McCown melihat pelangi selepas ribut, dia menyedari bahawa dia mempunyai peluang sekali dalam seumur hidup di tangannya. Dia menubuhkan peralatannya tepat pada waktunya untuk menangkap bolt kilat terakhir badai, melawan latar belakang pelangi yang lebar dan terang. McCown menjelaskan pukulan itu sangat jarang kerana “kombinasi mempunyai pelangi [dan] bolt kilat yang cukup kuat untuk menonjol pada siang hari.”

Setakat ini, gambar itu mempunyai hampir 120,000 gabungan suka dan berkongsi di Facebook. Dan kami fikir ia akan ada banyak lebih daripada itu tidak lama lagi.

[melalui Weather.com

Loading...