Pemenang Oscar – Cari Yang Terbaik Pemenang Anugerah Akademi Pelakon Telah Ditakdirkan oleh Curse Oscar di WomansDay.com!

Sandra Bullock and Jesse James

Retna

Sejarah menyatakan bahawa membawa pulang patung hampir sembilan pound yang bernama Oscar tidak baik untuk kehidupan cinta anda, seperti Titik buta bintang Sandra Bullock baru-baru ini belajar. Tetapi Cik Congeniality adalah yang terbaru dalam buku hitam pembunuhan pasangan Oscar. Malah, sejak perceraian pelakon Helen Hunt selepas Anugerah Akademi 1998 beliau untuk peranannya dalam Sebaik sahaja Ia Dapat, beberapa pemenang Pelakon Terbaik yang terbaik telah melihat cinta mereka runtuh-dan kami telah membulatkan mereka untuk perbincangan anda. Semak rekod prestasi memecahkan bon Oscar yang mengagumkan di bawah.

Sandra Bullock dan Jesse James

gambar

Mere hari selepas kekasih Amerika memenangi Anugerah Pelakon Terbaik yang berprestij tahun ini untuk peranannya Titik buta, laporan menunjukkan bahawa Jesse James, suaminya hampir lima tahun, telah menipu dengan beberapa wanita. Sejak itu, Sandy pergi bersembunyi sementara kilang gosip membuang semua butiran yang jahat. Foto oleh Retna.


Kate Winslet dan Sam Mendes

gambar

Pada tahun 2009, Winslet memenangi Pelakon Terbaik untuk peranannya dalam Pembaca. Setahun kemudian, dia mengumumkan bahawa dia berpecah dari suaminya selama tujuh tahun, pengarah Sam Mendes. Dikatakan, ketika dia sedang memainkan adegan cinta dengan adiknya yang jauh lebih muda, Mendes bertindak dalam kehidupan nyata dengan aktris muda yang lebih muda, Rebecca Hall. Foto oleh Retna.


Reese Witherspoon dan Ryan Phillippe

gambar

Pada bulan Oktober 2006, selepas kemenangan Oscar beliau untuk Berjalan dengan Line, Witherspoon meletakkan kibosh pada perkahwinannya dengan pelakon Ryan Philippe, yang dikhabarkan terlibat dengan kurang terkenalnya Stop-Loss costar Abbie Cornish. Niat kejam? Sukar untuk mengatakan. Tetapi Phillippe jelas tidak berjalan, kerana Witherspoon keluar dari pintu. Foto oleh Retna.


Hilary Swank dan Chad Lowe

gambar

Walaupun lupa menyebut suami Chad Lowe dalam ucapan terima Anugerah Pelakon Terbaik untuk peranannya dalam filem tahun 1999 Boys Do not Cry, Hilary Swank nampaknya telah menghindari hama Oscar. Sayangnya, nasibnya tidak lama: kejayaan Swank yang kedua berjaya apabila dia memenangi Anugerah Akademi yang lain Million Dollar Baby pada tahun 2005-dan Swank dan Lowe berpecah hanya satu tahun kemudian. Foto oleh Retna.


Halle Berry dan Eric Benet

gambar

Pada tahun 2002, Halle Berry menjadi wanita Afrika-Amerika yang pertama memenangi Oscar Pelakon Terbaik untuk peranan utamanya dalam Bola kepunyaan raksasa. Tapi setahun kemudian, perkara tidak kelihatan. Rumor memaklumkan bahwa suaminya, Eric Benet, memeriksa rehabilitasi seks, dan Berry keluar dari perkawinan mereka. Foto oleh Retna.


Julia Roberts dan Benjamin Bratt

gambar

Walaupun tidak pernah berkahwin, Julia Roberts dan Benjamin Bratt menamatkan hubungan tiga tahun mereka tiga bulan selepas kemenangan Oscar pada 2001 untuk peranannya dalam Erin Brockovich. Roberts memberitahu Orang hubungan mereka telah datang ke “yang baik dan tenderhearted” akhir dan bahawa mereka hanya “pergi cara mereka yang berasingan.” Foto oleh Retna.


Gwyneth Paltrow dan Ben Affleck

gambar

Pada tahun 1999, Gwyneth Paltrow memenangi Pelakon Terbaik untuk peranannya dalam Shakespeare in Love. Dua bulan kemudian, dia dan Ben Affleck yang memainkan peranan kecil dalam filem ini, dan siapa yang dilahirkan oleh Paltrow sebelum membuat filem itu, memutuskan dia tidak lagi Romeo, dan dia tidak lagi Juliet. Foto oleh Retna.


Helen Hunt dan Hank Azaria

gambar

Perkahwinan Helen Hunt dan perceraian berikutnya dari Hank Azaria nampaknya menjadi permulaan kutukan Oscar. Pada tahun 1998, Hunt membawa pulang Oscar, Golden Globe dan Emmy. Dalam beberapa bulan mengucapkan terima kasih kepada Azaria dalam ucapannya atas sokongannya, pasangan itu berkahwin selepas lima tahun bertarikh, hanya untuk perceraian enam bulan kemudian. Foto oleh Retna.


Loading...