Telemarketer Membantu Menyelamatkan Kehidupan Wanita Dari 900 Miles Away – Wanita Diselamatkan Dengan Panggilan Telefon Telemarketer

Rabu malam, seorang telemarketer di Las Vegas meletakkan panggilan telefon ke nombor telefon Oregon. Apabila panggilan itu diambil, dia mendengar seorang wanita menjerit untuk hidupnya.

Chamille McElroy berfungsi untuk Kesihatan & Pemakanan Amerika, meletakkan jualan panggilan di seluruh negara. Apabila dia menyedari apa yang sedang berlaku di hujung panggilan ini, 900 batu jauhnya, dia segera memaklumkan penyelianya, Tina Garcia, serta CEOnya, Mario Gonzalez.

BERKAITAN: Perangkap 91-Tahun-Lama Merompak Daripada Rumahnya Dengan Memanggil Atas Kepercayaannya

“Kami tidak akan menggantung telefon ini pada wanita muda itu. Sepanjang saya bimbang, orang-orang di dalam bilik itu-kami satu-satunya talian hidup,” kata Gonzalez. Dia menjelaskan bahawa pekerja pusat panggilan di lantai jualan dapat mendengar wanita itu berteriak, “Tolong jangan bunuh saya.” Beliau membuat keputusan segera untuk memberi amaran kepada polis di Oregon.

Pejabat Shern Linn County menghantar wakil mereka, yang tiba di tempat kejadian untuk mencari Walter Warren, John Ruck yang berusia 33 tahun, memegang wanita itu dari belakang. Apabila polis berjalan melalui pintu, dia membebaskannya. Menurut laporan mereka, dia menangis dan terengah-engah. Dia kemudiannya mendedahkan kepada mereka bahawa Ruck telah menyerangnya secara fizikal, menahannya dengan selimut dan bantal dan memegang senapang ke dadanya.

BERKAITAN: Pegawai Polis ini Menemukan Bayi Langsung Dalam Reruntuhan Selepas Hospital Meletup

Dalam siaran akhbar, jabatan Sheriff menyatakan bahawa mangsa percaya bahawa Ruck akan membunuhnya dan juga dirinya sendiri, dan walaupun telefon bimbitnya berada di poket belakangnya semasa serangan itu, dia tidak menyedari bahawa seseorang telah memanggil polis.

Selepas mendapat kawalan ke atas keadaan itu, pegawai-pegawai yang dipanggil Gonzalez kembali mengucapkan terima kasih kepadanya, dan menghargai dia dengan kemungkinan menyelamatkan kehidupan wanita itu. Nama beliau tidak dibebaskan.

WCVB melaporkan bahawa ini adalah isu keganasan rumah tangga, walaupun hubungan antara Ruck dan mangsanya tidak jelas. Ruck diadakan di Penjara Linn County atas tuduhan serangan, menacing dan pencekalan.

[Melalui WCVB.com]

Loading...