Wanita NYC Mempunyai SCRAKSI Cab Ride Ever – Pemandu Cab Anti-Semitic Wanita

gambar

Getty Images

Biasanya apabila anda masuk teksi, pemandu bertanya kepada anda di mana anda mahu pergi. Persoalan pertama dari mulut pemandu ini, adalah, “Adakah anda Yahudi?” Apabila Baila Sebrow, kolumnis untuk 5 Times Yahudi Times, menjawab, “Ya,” pemandu dilancarkan menjadi fit anti-Semitik. Hasilnya adalah perjalanan teksi yang amat mengerikan untuk Sebrow.

BERKAITAN: Pengendali 911 Memberitahu seorang Remaja yang Terganggu untuk ‘Berhenti Merengek’

Sebrow berkata bahawa selepas dia mengakui latar belakang agamanya pemandu itu berkata, “Semua orang Yahudi mesti mati,” dan meningkatkan kelajuan teksi dan mula memandu dengan bahaya. Dia terus berteriak, “Kematian kepada orang Yahudi,” dan juga membuat bentuk senjata dengan jari-jarinya. Takut mungkin kereta itu akan terhempas, Sebrow dipanggil 911. Walaupun tingkah laku sopan dan prasangka yang tidak sopan, pengirimnya mengatakan dia harus membayar tambang, tetapi dapat mengajukan keluhan dengan Komisi Teksi & Limusin.

BERKAITAN: Indiana May Membolehkan Organisasi Menjadi Diskriminasi Berdasarkan Agama

Sebrow telah memutuskan untuk mengambil satu langkah lebih jauh, dan menyaman pemandu teksi serta syarikat teksinya. “Jika orang akan membawa apa-apa bias politik atau agama ke dalam pekerjaan itu, mereka tidak boleh memandu teksi,” kata peguamnya, Robert Tolchin.

BERKAITAN: Wanita Hamil Dipaksa Menjalankan Ujian Perubatan Di Hadapan Penerbangan

Apabila Berita Harian New York menghubungi polis mengenai insiden itu, mereka mengesahkan bahawa mereka telah bertindak balas terhadap panggilannya dan bahawa dia “sangat bersifat agresif dan berperang” terhadap pegawai mereka.

[Melalui TheBlaze.com

Loading...