Marin Dapat Berkahwin Kepada Orang Tidak Sayang Dari Penyakit Transplantasi Hati-Marin Transplantasi Hati di Kisah Cinta

gambar

Heather Krueger dan Chris Dempsey

Kehidupan adalah apa-apa, jika tidak menghairankan-hanya bertanya kepada Heather Krueger.

Mangsa berusia 26 tahun itu didiagnosis dengan penyakit hati peringkat 4 pada Mac 2014. Ketika kondisinya bertambah buruk, doktor mengatakan harapan terbaiknya untuk hidup adalah pemindahan hati dari penderma hidup. Tanpa seseorang, kemungkinannya, dia tidak akan hidup dua bulan lagi.

Di tempat kerja suatu hari, sepupu Heather bercakap tentang dilema yang sangat buruk itu. Seorang rakan sekerja yang mendengarnya melangkah ke hadapan untuk membantu. Chris Dempsey, seorang bekas Marin, tidak pernah bertemu dengan Heather.

“Saya meletakkan diri saya dalam kedudukan Heather dan fikir apa yang akan menjadi seperti tidak tahu jika anda akan membuatnya,” kata Dempsey The Huffington Post. “Dan saya fikir pada diri sendiri, anda tahu apa – Saya akan buat ini.”

Dempsey menjalani beberapa ujian untuk melihat jika hati adalah perlawanan. Kemudian dia menelepon Krueger: “Dia berkata ujian itu keluar hebat, mari kita lakukan ini, saya perlawanan, saya penderma anda,” kata Krueger ABC News. “Saya tidak boleh percaya.”

Dalam minggu-minggu menjelang prosedur, kedua-dua mereka saling mengenali antara satu sama lain. “Kami mula menghabiskan lebih banyak masa bersama, melakukan makan malam dan pergi ke filem,” kata Dempsey.

Pada Mac 2015, setahun selepas diagnosis awal Krueger dan satu minggu sebelum hari jadi ke-26, pasangan itu menjalani pembedahan membosankan-8 jam untuknya, 12 untuknya-menyebabkan 55 peratus daripada hati Dempsey dipindahkan ke Heather.

gambar
Chris Dempsey dan Heather Krueger

Semasa proses pemulihan selama dua bulan, menurut ABC News, pasangan itu menyedari bahawa mereka jatuh cinta antara satu sama lain. Mereka memutuskan untuk membuat hubungan mereka rasmi.

“Sokongan dari Chris dan keluarganya benar-benar satu keajaiban,” kata Krueger pada April 2015, semasa bercakap mengenai sumbangan organ dan tisu di Moraine Valley Community College. “Ikatan istimewa kami akan berada di sana selama-lamanya.”

Disember lalu, selepas makan malam romantis dan menaiki kereta di Chicago, Dempsey dan Krueger bertunang. Krueger berkata, dia tidak akan membayangkan setahun yang lalu: “Anda tidak tahu apa yang akan berlaku untuk mengubah kehidupan seseorang.”

gambar
Dengan hormat dari Chris Dempsey dan Heather Krueger

[melalui NBC News]

Loading...