Apabila Kehidupan Memberi Anda Lemons, Buang ‘Em Pada Ex anda

Sejak saya menjadi seorang wanita dalam perjalanannya untuk bercerai, saya telah melihat dan mendengar segala macam cerita tentang cara kita mengekspresikan diri kita. Sesetengah wanita membuang parti perceraian yang mewah, atau mengambil percutian liar untuk penduduk tempatan yang eksotik. Ada yang mempunyai perhiasan khas yang dibuat atau memegang upacara simbolik mereka sendiri (terdapat petikan yang indah dalam buku “Split” oleh Suzanne Finnamore, di mana dia butir-butir menunaikan panggangan dan memanggang pengumuman perkahwinannya dan pelbagai memorabilia perkahwinan lain).

Orang lain mendapat lebih kreatif. Saya telah melihat cerita tentang orang yang mempunyai buku scrapbooking di mana mereka memotong semua gambar lama mereka untuk membuang bekas, “Cougar” parti (saya tidak akan terperinci mengenai orang itu, ini adalah blog keluarga), ada yang berkumpul rakan-rakan mereka untuk membantu mereka membuang pakaian perkahwinan mereka.

Dan kemudian ada cerita tentang seorang wanita yang menulis tentang perceraiannya. Ruthe Ponturo telah berkahwin dengan pengeluar Broadway Tony Ponturo – iaitu, sehingga dia meninggalkannya untuk wanita lain. Ruthe tidak hanya marah, dia mendapat dan menulis sebuah pertunjukan tentang dia, dan kemudian dia menjual perhiasan yang diberikannya untuk membiayainya. Ia berjaya, dan kini dia menaikkan $ 700,000 dan mengambilnya di Broadway.

Saya bukan jenis yang akan menghina tahap penghinaan awam (terutamanya kerana saya mempunyai anak), tetapi saya percaya dengan sepenuh hati bahawa dendam yang terbaik adalah hidup dengan baik. Saya ingin Ruthe setiap kejayaan dalam usaha beliau.

Adakah anda melakukan sesuatu untuk meraikan atau melambangkan perceraian anda?

[Ikuti Ellie pada Twitterdan Facebook]

Loading...