Cara Menghidupkan semula Hubungan – Tips untuk Menghidupkan semula Perkahwinan anda

gambar

iStockphoto

Kami semua telah berada di sana-perkahwinan anda OK, tetapi tidak hebat. Anda berjuang dengan pasangan anda atau, lebih buruk lagi, tidak bercakap sama sekali. Dan seks? Lupakan ia. Sekiranya anda tertanya-tanya apa yang berlaku pada perkahwinan anda, kami telah berjaya. Di sini, kaunselor perkahwinan dan ahli terapi menimbang dengan cara yang hebat untuk membuat anda dan suami jatuh cinta-dan seperti-lagi.

Buat sahaja!
Sekiranya anda tidak melakukan hubungan seks selama-lamanya, atau merasa seperti anda dan suami anda seperti rakan sebilik, tolak diri anda ke bilik tidur. “Saya berharap saya mempunyai satu dolar untuk setiap kali seorang wanita dalam amalan saya berkata, ‘Saya benar-benar tidak berada dalam mood ketika suami saya mendekati saya, tetapi apabila kita mendapat ke dalamnya, saya menikmati banyak perkara,'” kata Michele Weiner -Davis, MSW, penulis buku laris. Bagi ramai wanita, hasrat seksual tidak hanya berlaku-anda perlu membuatnya berlaku. “Tidak seperti pasangan suami isteri yang lebih seksual, yang merasakan keinginan sebelum kebangkitan, tubuh anda perlu dirangsang sebelum isyarat otak anda diaktifkan,” kata Weiner-Davis. Fikirkan ia seperti bersenam: Bahagian yang paling sukar ialah memakai kasut.

Serang Masalah, Bukan Orang
Apabila anda berhujah, dengan menggunakan pernyataan “anda” – “Anda tidak melakukan x dan anda sepatutnya membuat y” hanya mengetatkan tahap tekanan. Semua suami isteri adalah “anda, anda, anda” – yang menyebabkan lebih banyak kemarahan, pertahanan dan pembahagian. Bercakap mengenai masalah itu dan gunakan kenyataan “Saya” apabila mengatakan bagaimana ia membuat anda berasa, nasihat Dr. Scott Haltzman, MD, pengarang Rahsia Keluarga Bahagia. Dan jika anda boleh melakukannya dengan tenang, semua lebih baik.

Puji Suami-Bahkan Jika Anda Tidak Merasa Suka
“Orang ramai sangat tertarik kepada orang yang berminat dan menghargai mereka,” kata Dr. Haltzman. “Jadi mandi pasangan anda dengan minat dan pemujaan, dan dia akan terus beralih kepada anda untuk menjadi pusat hidupnya.” Anda juga mungkin ingin membuat senarai semua perkara positif yang dilakukan pasangan anda untuk anda dan hubungan anda, kata Terri Orbuch, PhD (a.k.a. The Love Doctor), pengarang yang akan datang 5 Langkah Mudah untuk Mengambil Perkahwinan Anda dari Baik kepada Yang Hebat.

Perlahankan
Melambatkan rutin waktu pagi anda dan hanya melihat apa yang pasangan anda memakai dapat membantu anda kembali ke trek, kata Dr. Orbach. “Perubahan tingkah laku kecil ini mengubah semula otak anda untuk mengubah kelajuan. Anda mula melihat pasangan anda, tingkah laku, coraknya, hidupnya.”

Bercakap
Ia berbunyi begitu asas, tetapi bercakap sering hilang dalam kesibukan kehidupan seharian. Luangkan masa 10 minit sehari (setiap hari!) Dengan pasangan anda, bercakap tentang sesuatu selain pekerjaan, keluarga atau yang melakukan apa yang ada di sekeliling rumah. Sekiranya anda tidak tahu di mana untuk memulakan, tunjukkan sesuatu yang anda lihat hari itu atau sesuatu yang anda fikirkan.

Bawa Balik Keseronokan
“Sama seperti anda membuat keseronokan kerja, atau membuat perjalanan selama lima jam ke rumah ibu bapa anda, menambah dimensi baru untuk perkahwinan anda, mengubah perkara, menambah pengembaraan baru,” kata Dr. Haltzman. Matlamat anda: satu atau dua perkara baru sebulan. Beberapa idea: Ambil kelas bersama-sama, bermain paintball atau bercakap babi Latin satu sama lain selama satu hari. “Dapatkan kembali perkara-perkara yang membezakan setiap seorang daripada anda ketika anda berkencan-termasuk bunga, memungutnya di pintu depan dan mengambil tempat letak kereta,” katanya..

Bertindak Berkahwin dan Stick It Out
Jangan sesat. “Kesetiaan bukanlah untuk kegilaan,” kata Weiner-Davis. “Orang berfikir jika mereka tidak berpuas hati, ada masalah dalam perkahwinan mereka, tetapi sehingga 80 peratus individu menganggap perceraian pada masa itu,” kata Dr Haltzman. Terdapat sedikit perbezaan, katanya, antara pasangan yang menceraikan dan mereka yang menahannya. “Perbezaan sebenar adalah orang yang melangkah keluar telah melepasi masalah itu dan telah bergerak ke hadapan untuk merasakan lebih dekat – tidak ada bahagian kecil kerana mereka melalui tempat yang kasar bersama-sama.”

Loading...