Veteran Magnis Bersatu Dengan Surat Cinta Berumur 70 Tahun Beliau Menulis Isteri Masa Depannya Di Luar Negara

Hati seorang lelaki tua membengkak apabila dia belajar surat cinta yang ditulisnya kepada isteri masa depannya 70 tahun yang lalu ditemui di dalam satu rekod lama di kedai berjimat berhampiran.

Wanita yang membeli rekod antik ini melakukan tindakan kebaikan, mengembalikan nota kepada Bill Moore, yang kini tinggal di rumah penjagaan yang dibantu oleh veteran di Denver. Mata Moore menyiram, walaupun dia juga terkikik, sambil membaca kata-kata yang dia kirimkan kepada cinta hidupnya semasa berperang di luar negara dalam Perang Dunia II. “Saya sangat terkejut kerana saya tidak tahu ia akan muncul seperti yang dilakukannya,” kata Moore selepas mengatasi kejutan awal.

Dalam video di atas, dia berkongsi kenangan tanpa syarat yang diberikannya kepada Bernadean Gibson, yang meninggal dunia lima tahun yang lalu. Kedua-dua mereka berkahwin dengan selamat selama 63 tahun. Setelah bersatu semula dengan surat tersebut, Moore membenarkan anak perempuannya membacanya dan bahkan membagikannya dengan cucunya. Anak perempuannya menyatakan kepada ABC News, “Ia benar-benar menimpa saya bahawa kita melihat kedalaman sebenar cinta ibu bapa saya. Cinta mereka menetapkan contoh yang indah untuk kehidupan apa pun.”

Melalui air mata, Moore menyimpulkan hubungannya dengan Gibson: “Saya suka dia, dia suka saya.”

[melalui SunnySkyz.com]

Loading...