Tips Penjagaan Binatang – Kebanyakan Dog Designer yang Tidak Biasa di WomansDay.com

gambar

Dengan hormat dari Tim Wilson / Flickr.com

Dengan nama eksotik dan ciri-ciri luar biasa mereka, anjing pereka telah menarik minat media dan peminat anjing. Walaupun beberapa anjing pereka, seperti puggle, telah menjadi nama rumah tangga, yang lain hanya mula menarik perhatian.

Buat masa ini, anjing pereka telah dianggap sebagai hibrid: keturunan dua anjing tulen. Oleh sebab anjing-anjing pereka kekurangan penambahbaikan baka diperlukan, The American Kennel Club belum lagi mengenali sebagai anjing anjing rasmi.

Walaupun anjing pereka mewarisi ciri-ciri baka dari ibu bapa mereka, peternak tidak dapat meramalkan mana ciri-ciri masing-masing anjing akan mengamalkan. Itulah sebabnya penting untuk menyelidik keperibadian dan rupa kedua-dua keturunan ibu bapa untuk mendapatkan idea tentang apa yang diharapkan. Walau bagaimanapun, walaupun anjing dalam sampah yang sama mungkin berbeza-beza.

Bagi pemilik haiwan kesayangan yang berisiko mengambil risiko terhadap keperibadian dan penampilan yang tidak dapat diramalkan, beberapa anjing pereka ini mungkin menarik.

Poovanese

Anjing pereka ini menggabungkan dua baka bandar popular – yang Havanese dan poodle – untuk mencipta anjing yang kecil dan ringan.

Cava-Tzu

Penternak menggabungkan Cavalier King Charles Spaniel dan Shih Tzu, anjing pendamping yang tulen, untuk mencipta hibrid ini.

Saint Dane

Saint Dane menggabungkan dua baka anjing yang diiktiraf terbesar: Great Dane dan Saint Bernard.

Schweenie

Schweenie menggabungkan garis darah dachshund dan Shih Tzu. Anjing ini mendapat sebahagian daripada namanya dari nama samaran dachshund: anjing wiener.

Rottle

Pudel pintar dibiakkan dengan Rottweiler secara fizikal untuk membuat Rottle.

Shar-Poo

Poodle miniatur dibiakkan dengan Shar Pei untuk mencipta anjing unik ini.

Eagle tajam

Walaupun anda boleh mengharapkan seekor haiwan yang disebut helang tajam untuk mempunyai bulu sekurang-kurangnya, itu hanyalah hibrida dari beagle dan Cina Shar Pei.

Raja Inggeris

Walaupun bukan ahli royalti British, anjing ini dihasilkan oleh pembiakan dua baka anjing Inggeris: Cavalier King Charles dan spaniel mainan Inggeris.

Dorkie

Dorkie menggabungkan dua baka kecil yang popular: dachshund dan terrier Yorkshire.

Beabull

Pembiakan dua anjing dengan keperibadian yang berbeza, bulldog yang tenang dan burung gagak yang menghinakan, mencipta anjing pereka ini.

Loading...