10 Perkara yang Anda Tidak Tahu Mengenai Mickey Mouse – Mickey Mouse Fun Facts

gambar

Getty Images

Pada ulang tahun “kelahiran Mickey”, kami memperlihatkan lebih dekat beberapa aspek ikonik tetikus yang paling menarik.

1

Dia berusia 87 tahun!

gambar

Disney

Mickey Mouse membuat debut rasminya pada 18 November 1928, dalam pendek animasi Steamboat Willie.

2

Nama asalnya ialah Mortimer.

gambar

Getty Images

Ini dikabarkan bahawa isteri Walt Lillian (gambar) bercakap kepadanya dengan nama “Mickey” sebaliknya. Pelakon Mickey Rooney juga mendakwa sebagai inspirasi di belakang moniker itu; sebagai bintang kanak-kanak, dia bertemu Disney pada tahun 1920.

3

Kata-kata pertamanya adalah “anjing panas!”

gambar

Getty Images

Disampaikan dalam kartun, iaitu.

4

Presiden Amerika suka dia.

gambar

Getty Images

Selain daripada Lyndon Johnson, yang tidak pernah melawat taman tema Disney, setiap Presiden A.S. sejak Truman telah membuat foto dengan Mickey.

5

Dia hanya mempunyai empat jari pada setiap tangan.

gambar

Getty Images

Disney berkata lima jari “terlalu banyak untuk tikus.” Selain itu, dianggarkan bahawa kekurangan jari tambahan dalam setiap lukisan 45,000 pendek pendek dan setengah minit menyelamatkan studio berjuta-juta dolar.

6

Dia tidak selalu memakai sarung tangan.

gambar

Getty Images

Mickey pertama kali memakai sarung tangan putih tandatangannya pada tahun 1929 Rumah Opry-Dan tidak mengambilnya sejak itu.

7

Kostum membantu dia masuk ke dalam watak.

gambar

Getty Images

Fikirkan dia hanya memakai seluar pendek merah ikonik itu? Fikir semula. Selama bertahun-tahun, Mickey telah memakai 175 pakaian yang berbeza.

8

Dia dan Minnie tidak pernah berkahwin.

gambar

Getty Images

Sekurang-kurangnya tidak ada di skrin, walaupun Disney berkata pasangan itu telah berkahwin. Menariknya, suara-suara lama Mickey dan Minnie, Wayne Allwine dan Russi Taylor, masing-masing, telah berkahwin antara satu sama lain.

9

Dia seorang calon politik yang popular.

gambar

Getty Images

Di A.S., dia adalah calon yang paling sering digunakan untuk pilihan raya tempatan. Negeri Georgia juga mengharamkan pengundian untuk Mickey selepas penulis tidak dapat mengawalnya.

10

Dia seorang tuan yang bermasalah.

gambar

Getty Images

Pada tahun 1930-an, ketika Walt Disney sendiri masih menyuarakan wataknya, Mickey melihat pelbagai situasi di banyak filem pendek: Dia mendaftar dalam tentera, kehilangan rumahnya untuk merampas, menyelamatkan Pluto dari paun, kereta jatuh dan memenangkan Minnie dari “rentetan anak lelaki yang buruk otot” yang telah menarik perhatiannya.

Loading...