Kiss Pertama Adakah Lebih Berkuasa Daripada Pertemuan Seksual Pertama Anda – Daily Buzz

Anda berdiri di depan pintu anda, atau mungkin dia menjatuhkan anda selepas tarikh pertama anda, jadi anda duduk di dalam kereta. Tetapi di mana sahaja anda dan suami anda mempunyai ciuman pertama anda, saintis mendapati anda mengingati sehingga 90 peratus daripada butiran … lebih daripada pertemuan seksual pertama anda.

Hari Valentine ini, penting untuk mengingati betapa pentingnya kunci bibir pertama. “Dianggarkan 59 peratus lelaki dan 66 peratus wanita mengakhiri hubungan kerana ciuman pertama yang buruk, menurut Sheril Kirshenbaum, pengarang Sains Ciuman: Apa Bibir Kita Memberitahu Kita, melaporkan ABC.com.

Bukan sahaja ia memberi sedikit petunjuk kepada kimia anda dengan seseorang, tetapi ia juga boleh menjadi penyambung yang kuat sesuatu yang lebih mendalam, melepaskan lampiran otak atau “bahan kimia cinta,” seperti oxytocin.

Jadi, walaupun anda mempunyai sesuatu yang istimewa di dalam fikiran untuk malam ini, sesuatu yang seksi, fleksibel atau menyeronokkan. Jangan memandang rendah betapa pentingnya sesi make-out yang baik.

Dan untuk lebih lanjut mengenai masalah hati, periksa artikel saya “10 Fakta Menarik Tentang Perkahwinan.” Anda pasti belajar sesuatu yang baru!

– Alexandra Gekas, Editor Bersekutu

Loading...