Idea Lukisan Lantai – Cara Cat Lantai

<p>Dari garis-garis tajam hingga terperinci (tetapi mudah!) Terperinci, periksa lima idea yang bagus untuk mengubah kawasan yang tidak dikenali, seperti lantai, tangga dan permaidani.</p><p>Corak yang tebal di pintu masuk & # x2013; & # x2013; memikirkan zigzag atau blok lebar warna & # x2013; & # x2013; menetapkan nada yang meriah untuk rumah anda. Ia juga peluang untuk mencuba gaya sebelum membuat komitmen yang lebih besar, seperti melukis seluruh lantai anda. Alat asas anda: cat kain akrilik dari kedai kerajinan dan kuas cat bristly untuk mengerjakannya ke dalam tenunan.</p><p>* Untuk arahan terperinci untuk projek-projek yang ditunjukkan dalam tayangan slaid ini, pergi ke WomansDay.com/Floor.</p><p>“title =” Bagaimana Cat Lantai – Tips Menghias Lantai ”</p><p>src = “https://hips.hearstapps.com/wdy.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f5f8ac72bf7_-_1-rug-chevron-lgn-91011844.jpg?crop=1xw:0.375xh; pusat, atas & saiz semula = 480: * ”</p><p>/></p><div class= Kate Sears

Buat paparan menarik dengan cat, stensil dan banyak lagi

<p>Dari garis-garis tajam hingga terperinci (tetapi mudah!) Terperinci, periksa lima idea yang bagus untuk mengubah kawasan yang tidak dikenali, seperti lantai, tangga dan permaidani.</p><p>Corak yang tebal di pintu masuk & # x2013; & # x2013; memikirkan zigzag atau blok lebar warna & # x2013; & # x2013; menetapkan nada yang meriah untuk rumah anda. Ia juga peluang untuk mencuba gaya sebelum membuat komitmen yang lebih besar, seperti melukis seluruh lantai anda. Alat asas anda: cat kain akrilik dari kedai kerajinan dan kuas cat bristly untuk mengerjakannya ke dalam tenunan.</p><p>* Untuk arahan terperinci untuk projek-projek yang ditunjukkan dalam tayangan slaid ini, pergi ke WomansDay.com/Floor.</p><p>“title =” Bagaimana Cat Lantai – Tips Menghias Lantai ”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/wdy.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f5f8ac72bf7_-_1-rug-chevron-lgn-91011844.jpg?fill=320:426&resize=480 : * ”<br/>/></picture><p></span></p><div class= Kate Sears

Warna bawah kaki

Dari garis-garis tajam hingga terperinci (tetapi mudah!) Terperinci, periksa lima idea yang bagus untuk mengubah kawasan yang tidak dikenali, seperti lantai, tangga dan permaidani.

Corak yang tebal di pintu masuk – memikirkan zigzag atau blok warna yang luas – menetapkan nada yang meriah untuk rumah anda. Ia juga peluang untuk mencuba gaya sebelum membuat komitmen yang lebih besar, seperti melukis seluruh lantai anda. Alat asas anda: cat kain akrilik dari kedai kerajinan dan kuas cat bristly untuk mengerjakannya ke dalam tenunan.

* Untuk arahan terperinci untuk projek-projek yang ditunjukkan dalam tayangan slaid ini, pergi ke WomansDay.com/Floor.

dicat runner on stairs

Kate Sears
Berjalur “Runner”

Satu corak garis dicat menghasilkan rupa pelari yang berwarna-warni, bertenaga di atas tangga putih yang renyah. Untuk melihat ini, praktik reka bentuk anda di papan poster sehingga anda mendapat campuran yang betul; garisan lebar yang berlainan, dalam warna tonal (seperti yang ada di sini) atau sehingga tiga warna, akan kelihatan lebih baik. Gunakan pita pelekat untuk meletakkan reka bentuk di tangga, kemudian mengambil langkah kembali ke bola mata, nasihat pelukis hiasan Annie Sloan, pengarang Transformasi Cat Cepat & Mudah : “Anda akan tahu dengan serta-merta jika ia tidak betul.”

tangga painted with art

Kate Sears
Penarik artful

Ambil tangga dari utilitarian untuk menawan dengan reka bentuk yang berbeza dicat pada setiap riser. Gunakan setem, stensil atau reka bentuk bentuk percuma, tetapi pastikan ia eklektik, tidak gila, hanya dengan beberapa warna (seperti biru, hijau, oren dan kuning di sini). Kesan cat air pada tangga ini, dengan penanda berus yang kelihatan, dapat dicapai dengan menipis cat anda dengan extender lateks. Bukan seorang artis? Lukisan penebat dalam warna pepejal yang berbeza akan memberi kesan jalur yang mudah, berani, mencadangkan Sloan.

papan penjara painted floor

Kate Sears
Corak Pencernaan

Pemeriksaan yang bertentangan sejajar dengan pepenjuru menjaga mata bergerak melalui bilik, sehingga kelihatan lebih besar. Untuk lorong ini rumah yang telah diubahsuai di Bedford, NY, lantai dicat juga menjembatani lantai asal dan baru, jadi perbezaannya tidak begitu ketara. Pandangannya adalah “hangat, kasual dan menyeronokkan untuk keluarga muda,” kata pereka Hadley Scully Hadley Scully Designs di Greenwich, CT. “Warna menyimpan palet neutral tetapi cukup terang untuk memegang mereka sendiri tanpa memerlukan terlalu banyak aksesori.”

* Untuk garis tajam seperti ini, pita pelukis adalah kunci. Mahu kelihatan usang? Daun di cat dengan spons.

stensil painted on floor

Kate Sears
Reka Bentuk Stenciled

Lukisan corak ruglike ke lantai membantu menentukan ruang yang besar. “Ia adalah cara terbaik untuk menambah corak dalam dapur dan mandi, di mana kain itu adalah satu kegelapan,” kata Ingrid Leess, yang mencipta lantai bertingkat ini di dapur pelan terbuka rumah New Canaan, CT, di rumahnya. Untuk paparan yang renyah, gunakan reka bentuk, kemudian pembalut yang jelas di seluruh lantai. Untuk lantai yang akan lebih mudah (meniru rumah-rumah bersejarah), melangkau pemburu anjing laut dan menggunakan primer sebaliknya sebelum anda cat.

Ikut langkah ini memastikan kerja cat sempurna setiap kali:

1. Buat kerja persediaan. Deborah Zimmer dari Institut Kualiti Cat mengesyorkan terlebih dahulu mencuci lantai dengan sabun dan air (untuk bilik rawan seperti mandi, menggunakan 1 bahagian peluntur hingga 3 bahagian air), kemudian mengecilkan penamat. Jika pengamplasan kelihatan menakutkan, gunakan primer sebelum melukis.

2. Gunakan Cat Berkualiti.. Cat akrilik 100% yang terbaik untuk lantai: Ia adalah cat dalaman yang paling sukar dan tahan lama, ia berjalan dengan lancar dan tidak memercikkan, ia mencuci badan anda dengan sabun dan air, dan di bilik trafik rendah (seperti bilik tidur ) anda tidak perlu menambah pemburu anjing laut di atas. Musim bunga untuk cat terhebat dari jenama kegemaran anda.

3. Tunggu saja. Cat mungkin terasa kering dalam beberapa jam, tetapi tunggu masa yang disyorkan penuh (biasanya 24 jam) sebelum menambah kot lain. Beri ruang banyak ventilasi (tingkap terbuka, peminat pergi), dan ingat bahawa kelembapan akan melambatkan pengeringan. Untuk mengelakkan berjalan di atas cat semasa mengering, lakukan secara strategik: Tinggalkan jalan, kemudian catkannya apabila seluruh lantai telah kering.

Loading...