5 Tips Warna Rambut Penting – Cara Dye Rambut Anda di Rumah

gambar

Peter Rosa

LANGKAH # 1: PILIH WARNA ANDA

PENGHARGAAN VS. PERMANEN Tidak semua kit mewarna di rumah dibina sama! Cat rambut semikonduktor seperti Clairol Natural Instincts ($ 6.29; pada Sasaran) berlangsung melalui 28 syampu dan meningkatkan warna semulajadi anda. Warna kekal diformulasikan dengan ammonia dan / atau peroksida untuk membuka kutikula, angkat pigmen semula jadi rambut dan simpan pewarna yang lebih dalam ke dalam aci, jadi warna akan bertahan sehingga rambut tumbuh. Ini menjadikannya pilihan yang lebih baik untuk menentang kelabu pesky.

PILIHAN EDITOR: Garnier Olia Cat Rambut Tetap Minyak ($ 9,99; di kedai ubat)

LANGKAH # 2: Pergi untuk liputan penuh

SEKSYEN RAMBUT ANDA Gunakan sikat untuk membuat bahagian di bahagian belakang kepala anda dari satu telinga ke yang lain. Kemudian bahagikan kedua-dua bahagian ini ke tengah dan klip di tempatnya. “Gunakan warna rambut satu kawasan pada satu masa, bermula pada akar di bahagian depan sepanjang garis rambut anda,” kata pengarah warna Clairol, James Corbett. Kemudian tambahkan warna dalam jalur 1 inci sepanjang setiap bahagian untuk memastikan anda menanggung setiap helai.

gambar

LANGKAH # 3: Pastikan rambut bertenaga

SWAP DALAM SYAMPU BARU Warna anda secara semulajadi pudar dari masa ke masa disebabkan oleh pendedahan matahari dan dipanaskan alat gaya atau dari hanya mencuci rambut anda. “Untuk mengekalkan bersinar, gunakan syampu dan perapi direka untuk rambut berwarna dan melangkau beberapa hari antara mencuci, “kata Miguel Garcia, Revlon pengarah artistik dan pendidikan antarabangsa.

PILIHAN EDITOR: L’Oréal Paris EverPure Cleansing Balsem, $ 11,99; di kedai ubat

LANGKAH # 4: Ubah warna anda

ROOT CONCEAL “Mewarnai rambut anda Tanda pertama pertumbuhan semula boleh merosakkan, terutamanya untuk blondes, “kata selebriti stylist Harry Josh. Untuk melembutkan rupa akar, gunakan produk yang dibuat khas menyembunyikannya dan anda akan mendapat sedikit lagi minggu di antara pekerjaan pewarna.

PILIHAN EDITOR: Rawatan In-Shower John Frieda di Budak Berambut Hitam dan Brilliant, $ 9,99; di kedai ubat

LANGKAH # 5: Mencegah helah ksatria

MENDAPATKAN A GLOSS “Semakin jauh kamu beralih dari warna rambut semulajadi anda, yang lebih mudah terdedah kepada tembaga nada. Jadi tinggal dalam dua warna, “kata Corbett. Jika anda mula notis anda warna adalah pengoksidaan, rawatan glossing adalah ubat segera.

PILIHAN EDITOR: Madison Reed Color Reviving Gloss, $ 29.95; madison-reed.com

Loading...