Kesalahan Makeup – Cara Membeli Makeup

<p>Begitu banyak daripada kita membeli produk solek dan penjagaan kulit pada kehendak. Hasilnya: kuburan kosmetik yang tidak digunakan. Daripada menambah pembelian yang tidak diabaikan, baca terus untuk mengetahui kesilapan membeli mana yang paling biasa dan bagaimana untuk mencari barang yang sebenarnya anda mahu gunakan lagi dan lagi. </p><p>“title =” Cara bebas Gaffe untuk Dapatkan Cantik ”</p><p>src = “https://hips.hearstapps.com/wdy.h-cdn.co/assets/cm/15/10/480×240/54f5feb41f7c4_-_wdy-01-woman-shopping-makeup-lgn.jpg?resize=480 : * ”</p><p>/></p><div class= Getty Images

Pastikan ini dalam fikiran ketika anda membeli produk kecantikan

<p>Begitu banyak daripada kita membeli produk solek dan penjagaan kulit pada kehendak. Hasilnya: kuburan kosmetik yang tidak digunakan. Daripada menambah pembelian yang tidak diabaikan, baca terus untuk mengetahui kesilapan membeli mana yang paling biasa dan bagaimana untuk mencari barang yang sebenarnya anda mahu gunakan lagi dan lagi. </p><p>“title =” Cara bebas Gaffe untuk Dapatkan Cantik ”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/wdy.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f5feb41f7c4_-_wdy-01-woman-shopping-makeup-lgn.jpg?crop=1xw:1.0 xh; center, top & resize = 480: * ”<br/>/></picture><p></span></p><div class= Getty Images

Cara bebas Gafe untuk Dapatkan Cantik

Begitu banyak daripada kita membeli produk solek dan penjagaan kulit pada kehendak. Hasilnya: kuburan kosmetik yang tidak digunakan. Daripada menambah pembelian yang tidak diabaikan, baca terus untuk mengetahui kesilapan membeli mana yang paling biasa dan bagaimana untuk mencari barang yang sebenarnya anda mahu gunakan lagi dan lagi.

wanita testing bronzer

Getty Images
1. Mengimbangi Bagaimana Musim Mempengaruhi Kulit Anda

Ia adalah musim sejuk dan anda kehabisan bronzer, jadi anda membeli yang sama yang anda gunakan sepanjang musim panas. Whoops! Ia mungkin terlalu gelap untuk kulit anda sekarang. Walaupun anda memakai pelindung matahari, “anda mungkin memerlukan naungan asas atau bronzer yang lebih ringan atau lebih gelap bergantung pada masa tahun,” kata Kimberly Soane, pengarah Global Artistry di Bobbi Brown Cosmetics. Memakai warna yang salah boleh membuat telinga, leher dan dada kelihatan berbeza daripada wajah anda. Dan jangan lupa untuk mengira kulit musim sejuk kering dan kulit musim panas oilier; Simpan krim yang lebih berat untuk musim sejuk.

wanita applying perfume

Thinkstock
2. Parfum Bau untuk Hanya Beberapa Segera

Pewangi haruman pertama tidak selalunya paling tepat kerana ia tidak mewakili bagaimana ia akan berbau pada badan anda kemudian. Apabila anda mencari aroma yang sempurna, biarkan parfum keluar selama beberapa minit untuk mendapatkan rasa seluruh julat nota semasa mereka menguap. “Aroma berjalan melalui beberapa peringkat kerana ia mengeringkan badan,” jelas Patti Kapla, naib presiden pembangunan perniagaan untuk FragranceNet.com, sebuah laman web kecantikan dalam talian. “Biarlah bau aroma itu; maka, bau kembali sebelum anda membeli. “

wanita trying foundation

Getty Images
3. Ujian Yayasan dan Serbuk dalam Cahaya Buatan

Daripada bergantung kepada pencahayaan kedai, yang tidak begitu terang siang hari, pastikan anda “melihat kulit anda dalam cahaya semula jadi sebelum anda mengambil risiko,” kata Annie Ford Danielson, jurujual jenama untuk Manfaat Kosmetik. Ia memberi anda idea yang lebih baik tentang bagaimana warna teduh sesuai dengan kulit anda. Sekiranya anda tidak menguji cahaya semulajadi, anda boleh membawa pulang warna yang tidak berfungsi dengan nada dan nada anda.

wanita trying lipstick

Getty Images
4. Membuat Keputusan Split pada Warna Bibir

Pertimbangkan lebih daripada sekadar lip gloss atau tongkat yang kelihatan seperti di bibir sebelum membeli, menasihati Karen Behnke, pengasas Juice Beauty, sebuah syarikat penjagaan kulit dan kosmetik. Selepas membiarkan warna berlanjutan, cari sejauh mana ia tetap di bibir anda, sama ada ia berkilat dan bagaimana ia berbau dan rasanya, mencadangkan Behnke. Juga faktor bagaimana mudahnya memohon, dan kemudian “berjalan-jalan di kedai dan lakukan seluruh perbelanjaan anda sebelum membuat keputusan,” katanya.

wanita testing eyeshadow on hand

Thinkstock
5. Menguji Makeup pada Tangan Anda

Meletakkan asas, eyeshadow atau gincu di tangan anda boleh memberi anda gambaran warna dan tekstur, tetapi ia bukan cara yang tepat untuk mengukur bagaimana ia akan kelihatan pada wajah anda, kata Behnke. “Pergelangan tangan dan lengan tidak pernah sama dengan muka anda,” katanya. Untuk mencari gincu yang sesuai, misalnya, gunakan warna bibir semulajadi sebagai panduan, kata Soane. “Teduh yang paling menyanjung sama ada perlawanan atau sedikit lebih gelap daripada bibir anda,” jelasnya.

botol of makeup foundation

Thinkstock
6. Membeli Saiz Terbesar, atau Kit dengan Banyak Produk

Sebenarnya, satu botol besar boleh dikenakan biaya kurang daripada sekumpulan tiub yang lebih kecil, tetapi produk saiz mega hanya bernilai baik jika anda menggunakannya. Oleh itu untuk item baru-kepada-anda, mulakan “dengan saiz yang lebih kecil untuk memastikan anda menyukainya,” kata Soane. Begitu juga dengan kit, melainkan anda tahu dan mencintai setiap item dalam pakej, berpegang kepada pembelian produk tunggal. Jika tidak, beberapa komponen kit mungkin tidak digunakan setelah anda membayar harga yang lebih tinggi daripada yang anda miliki.

wanita reading makeup ingredients

Thinkstock
7. Tidak Membaca Senarai Bahan

Walaupun label bahan pada produk solek boleh bertahan lama, ia bernilai masa anda untuk memeriksa mereka untuk barang-barang yang boleh membahayakan kesihatan anda, kata Behnke. “Elakkan petroleum, butilena dan propilena glikol, silikon, pewarna buatan dan wangian dan bahan kimia pembentuk formaldehid seperti hydantoin,” katanya. Belajar bahagian belakang kotak adalah sangat penting untuk produk penjagaan kulit yang mudah diserap kerana, tidak seperti solek, ia digunakan secara langsung pada banyak kulit, dia menambah.

wanita reading makeup reviews on her smartphone

Getty Images
8. Melangkaui Ulasan Dalam Talian

Terutama apabila anda melabur dalam produk yang mahal, seperti alat pelincir dan pengeringan, penting untuk membaca ulasan dalam talian, kata artis solek Sephora Julianna Sanchez, yang berpangkalan di Bakersfield, CA. “Dapatkan pengalaman dan pendapat orang yang berbeza tentang alat,” katanya, untuk menangani kebimbangan dari masa ke masa. Dengan cara itu, anda tidak perlu menunggu sehingga anda membeli item itu untuk mengetahui tentang kelemahan-dan akhirnya memulangkan produk.

solek table

Getty Images
9. Tidak Mengambil Stok Apa yang Anda Sudah Sendiri

Sebelum pembelian seterusnya, lihat stok alat solek anda untuk melihat “produk yang anda suka, produk yang anda tidak suka, warna yang anda tumpuk dan yang hilang atau perlu dikemas kini dalam koleksi anda,” kata Sanchez. Beri perhatian khusus kepada produk atau jenama mana yang anda beli bulan lalu, tetapi jarang tersentuh, jadi anda tidak boleh mendapatkan lebih banyak lagi. Sama ada ia mendedahkan lipstik merah sedozen atau empat tiub maskara, mengambil inventori boleh membantu anda menjadi lebih strategik mengenai pembelian masa depan.

Loading...