Pemulihan Rambut Keriting – Cara Rambut Yang Sempurna

wanita with beautiful hair

Sergio Kurhajec
Tame mengembara walaupun dalam kelembapan tinggi dengan tips dan produk ajaib ini

wanita with beautiful hair

Sergio Kurhajec
Fight Frizz for Good

Sekiranya rambut diurus pada senarai musim panas anda, tips pakar dan produk-produk ajaib ini akan memandang anda digilap dalam masa yang singkat. Rambut anda kelihatan riang pagi ini, jadi mengapa anda berubah menjadi Pengantin Frankenstein sebaik sahaja anda melangkah keluar? “Kelembapan, dehidrasi dari sinar matahari dan kerosakan gaya menyebabkan keriting,” kata Jen Atkin, stylist untuk Terapi Kulit Kepala & Terapi Rambut. Di sini, bagaimana untuk melawan balik.

wanita showering

iStock
Jangan basuh setiap hari.

Melangkau hari antara syampu membolehkan minyak kulit kepala anda, yang secara semulajadi menghidrat dan licin, untuk membina semula. “Tetapi jenis rawan frizz perlu diperhatikan setiap hari,” kata Atkin. Sapukan perapi dari tengah-tengah rambut ke hujung (di mana kelembapan amat diperlukan).

wanita with wet hair

Thinkstock
Keringkan rambut kering.

Keluarkan air berlebihan dengan tuala microfiber ultra penyerap dan biarkan rambut kering, katakan Luke O’Connor, stylist untuk Suave Professionals. Jika awak mestilah pukulan kering, tunggu hingga rambut anda setengah air dikeringkan, kemudian biarkan pengering rendah.

frizzy hair products

Gaya dan perlindungan.

Produk penggayaan yang dirumus menjadi kerusi pertempuran melakukannya dengan melindungi rambut dari alat gaya yang dipanaskan, kata Cristophe, pencipta barisan penjagaan rambut Cristophe Professional. Sekiranya anda mempunyai rambut sederhana dan tebal, gunakan krim. Serum lebih baik untuk rambut halus atau nipis. Berikut adalah tiga untuk mencuba.

Polimer khas dalam kondisioner ini mengunci kelembapan dan menghalau kotoran dan minyak supaya anda boleh pergi lebih lama antara cuci. Bukti Hidup Tiada Conditioner Frizz, $ 24; Sephora.com.

Berlari-balik dengan jahitan ini dengan silikon dan serat bebas sulfat yang memberikan rambut penamat seperti sutera. L’Oréal Paris EverSleek Super Sleek Intense Intense, $ 8.99; di kedai ubat.

Sebelum mengeringkan pengeringan, gunakan sejumlah besar saiz minyak krim ini jojoba untuk melindungi dari kerosakan haba. Krim Penggaya Kata Kerja, $ 12; Ulta.com.

wanita sweating from forehead

iStock
Rahsia peluh

Berkeringat sepanjang garis kulit kepala anda boleh menyebabkan keriting. Keluarkan peluh dengan tisu yang membungkus (jenis yang dimaksudkan untuk wajah anda) atau gunakan tetapan sejuk pengering anda untuk menguapnya.

wanita combing hair

Thinkstock
Apa ubat terbaik di rumah untuk menenangkan keriting?

“Daripada menggunakan berus, saya beralih ke sikat gigi yang luas.”

CAROLLYN THOMAS CAMBRIDGE, MN

“Saya meninggalkan kondisioner saya selama 5 hingga 10 minit sebelum membilas. Ia memerlukan sedikit masa tambahan, tetapi saya tidak pernah mempunyai flyaway. “

PHYLLIS MIER MARTIN, KELSO, AR

“Beberapa titis minyak zaitun di hujung kering saya seolah-olah membuat perbezaan yang besar.”

FRAN TRUESDALE, CAMDEN, SC

“Dalam secubit, saya mengepam sedikit lotion badan ke dalam tangan saya dan melicinkan ke rambut saya.”

RENATE BROOKS-LEONARD, LINCOLN, ME

Loading...