Produk Pertumbuhan bulu mata Terbaik – Bagaimana Kerja Latisse

gambar

Thinkstock

Apakah perbezaan antara produk meningkatkan bulu mata yang saya lihat di kedai ubat dan formula preskripsi seperti Latisse?

Kedua-dua kerja, tetapi dalam cara yang sangat berbeza. Latisse adalah rawatan yang diluluskan FDA yang memanjangkan fasa pertumbuhan bulu mata anda, memberikan mereka lebih banyak masa untuk menjadi lebih lama dan lebih gelap dan menyebabkan yang baru berkembang. Ia digunakan setiap hari di sepanjang hujung atas dan boleh mengambil masa sehingga 16 minggu bekerja. Sekali sebatan melihat cara yang anda mahu, anda perlu beralih ke program penyelenggaraan. (Jika anda berhenti menggunakan Latisse, bulu mata kembali kepada cara mereka.) Hasilnya sangat baik, tetapi kos bekalan selama 16 minggu kira-kira $ 560 dan terdapat kesan sampingan yang berpotensi, seperti kelabu gelap.

Penambah lash over-the-counter seperti RevitaLash Eyelash Conditioner ($ 98; RevitaLash.com) tidak membuat bulu mata tumbuh; mereka melembapkan dan memuntahkan mereka supaya mereka kelihatan lebih penuh. Rawatan digunakan sekali sehari, dan biasanya mengambil masa beberapa hari untuk melihat perbezaan. Seperti dengan pilihan preskripsi, hasil yang terakhir hanya selagi anda menggunakan produk tersebut.

Sumber: Joseph Eviatar, MD, adalah pakar mata ahli bertapak di New York City.

Loading...