Rawatan Perapi Wajah, Produk Kulit Terbaik, Anti-Penuaan di WomansDay.com

gambar

Shutterstock

Jam itu hanya melanda tengah malam dan, walaupun anda tidak menjadi labu, anda masih berdiri di hadapan cermin bilik mandi. Apabila ia datang untuk mengekalkan kulit, gigi, rambut dan kuku, selepas jam 8 pagi. cenderung menjadi masa primping utama untuk wanita sibuk. Tetapi itu tidak bermakna anda ditakdirkan untuk tidur seharian kecantikan setiap malam. Terima kasih kepada petua berikut, anda boleh mencukur minit dengan mudah dari kecantikan harian anda seharian serta sentuhan kurang kerap, yang akan menambah sehingga kepala anda memukul bantal lebih awal. Sekarang jika kita hanya dapat mencari slipper kaca kehidupan sebenar…

Langkau Pengelupasan Makeup Mata

gambar

Dengan mengandaikan bahawa anda tidak mengamalkan kulit pada maskara kalis air dan eyeliner untuk kerja, anda mungkin tidak memerlukan remover mata-solek yang berasingan untuk penggunaan setiap hari. Simpan langkah anda dengan menggunakan pembersih muka yang cukup lembut untuk digunakan di sekitar kawasan mata, seperti Cetaphil Skin Cleanser Gentle. Pembersih ultra-lembut sebenarnya adalah yang terbaik untuk kulit anda, bagaimanapun, kerana mereka tidak melepaskan minyak yang bermanfaat, meninggalkan kulit kering atau terdedah kepada kerengsaan. Sekiranya kulit anda tidak rosak, anda boleh beralih kepada strategi pembersihan lama: “Sesetengah pesakit saya menggunakan Krim Dingin Pond untuk melenyapkan semua solek mereka pada waktu malam, dan ia berfungsi dengan baik,” kata Kenneth Beer, MD , ahli dermatologi di West Palm Beach, Florida. Cuma pasangkan dan keluarkan dengan tisu kering atau kain lap yang lembap (mengikut mana yang anda suka).


Mengelupas Jalan Lama

gambar

Dengan semua scrub, kulit dan peranti mewah di pasaran hari ini, anda mungkin lupa tentang alat pengelupasan wajah yang paling mudah semua: kain lap. Ruji linen ini cukup lembut untuk digunakan setiap malam dengan pembersih muka biasa anda dan akan menyapu kulit kering dan kusam sehingga anda tidak perlu membuang masa melakukan sesi pengelupasan yang berasingan (dan mungkin juga lebih lagi kulit menenangkan masa yang menjengkelkan akibatnya). Bonus: Mengelupas kulit anda dengan kerap bererti krim malam yang anda gunakan akan menembusi lebih berkesan untuk mendapatkan hasil yang lebih cepat. Plus, anda akhirnya akan menggunakan kain lap di semua tuala monogram yang dibeli oleh ibu anda. Foto: Shutterstock


Susun Rutin Penjagaan Kulit Anda

gambar

Lawati mana-mana kaunter kecantikan di kedai-kedai dan anda mungkin akan berfikir bahawa anda perlu menggunakan toner, beberapa serum yang berbeza (untuk anti penuaan, perubahan warna, dan sebagainya) dan krim malam sebelum muka anda memukul sarung bantal. Tetapi pada hari ini, banyak produk pelembap yang mempunyai pukulan yang mencukupi sehingga anda dapat dengan mudah melepaskan diri dengan aplikasi satu langkah, kata Dr Beer. Tumpukan pada mencari sesuatu yang ultra-menghidratkan; imbasan label untuk bahan asid hyaluronik, squalene dan gliserin. Satu formula yang juga mengandungi retinol dan / atau asid alpha-hydroxy akan membantu mengurangkan garis-garis halus dan memudar tompok gelap walaupun ia melembapkan (kami seperti Olay Age Defying Anti-Wrinkle Replenishing Night Cream). Bagi toner, kecuali jika kulit anda sangat berminyak, tidak ada manfaat yang nyata untuk langkah ini-terutama jika toner mengandungi alkohol, yang cenderung menghilangkan terlalu banyak minyak permukaan dan meninggalkan kulit kering (sesuatu yang anda tidak pasti sebelum tidur, kerana ia boleh membawa kepada kekeringan).


Tetapkan Rambut Anda Semasa Tidur

gambar

Jenis-jenis mandi di malam hari tahu bagaimana menyembuhkan upacara ini (tambahnya, anda dapat tidur kemudian). Kelemahannya? Blow pengeringan rambut sambil mengantuk. Untuk perubahan, pertimbangkan untuk menetapkan rambut anda dengan menggunakan kaedah mudah ini dari selebriti gaya rambut Los Angeles yang berpangkalan di Los Angeles Jet Rhys: Memerah rambut anda perlahan-lahan dengan tuala dan bekerja di mousse atau gel, seperti Samy Fat Hair Amplifying Mousse. Selepas rambut anda dikeringkan dengan sedikit, bahagian kecil yang kecil sehingga mereka melengkung ke dalam bulatan yang anda boleh pin ke kepala anda. “Untuk gelombang yang sukar, lakukan enam hingga lapan bulatan,” mengesyorkan Rhys. Atau, jika rambut anda panjang, jimatkan lebih banyak masa dengan membuat dua ekor kuda yang tinggi di kedua-dua sisi kepala anda dan melipat hujung ke dalam gelung. “Pergi tidur, dan apabila anda bangun, keluarkan elastik dan goncang, goncang, goncang,” katanya.


Gunakan One Hydrator Super-Powered All Over

gambar

Waktu tidur adalah masa yang sesuai untuk merawat kawasan rawan kering seperti badan, kaki dan bibir-dengan pelembab yang kaya, yang akan menembusi dengan teliti sewaktu anda tidur. Tetapi apabila anda sedar ini, anda boleh dengan mudah berakhir dengan pelbagai balang, botol dan tiub yang berbeza di rak anda. Kebenaran diberitahu, banyak krim dan lotion sepanjang malam mengandungi ramuan humectant yang sama, yang membantu kulit mengekalkan kelembapan, jadi tidak ada sebab anda tidak boleh menggunakan satu multitasker yang hebat pada semua zon haus anda. Kegemaran kegemaran kecantikan yang lama ialah Elizabeth Arden Lapan Hour Cream Skin Protectant. Gunakannya di tempat bibir, tumit dan kutikula kutikula, krim tangan dan losyen badan. Vaseline Petroleum Jelly yang lama juga melakukan silap mata.


Cuba Manicure Tidak Kering

gambar

Oleh kerana anda tidak boleh melukis kuku anda di meja atau di dalam kereta semasa perjalanan anda, waktu petang sering kali menjadi masa lalai untuk manicure DIY. Dan, walaupun ini bukanlah kecantikan harian, anda mungkin mahu menjimatkan masa pada malam-malam ketika anda tidak dapat berdiri melihat penggilap kuku anda lagi. Untungnya, jalur warna kuku yang inovatif menawarkan alternatif yang berguna untuk menggosok, memakan masa yang lama (cuba Sally Hansen Salon Effects Strip Nail Polish sebenar). Sebaik sahaja anda mendapat gantungnya-hanya dipotong untuk disesuaikan, tekan dan fail ke bentuk-pelekat kuku mudah ini mengambil masa yang lebih sedikit daripada memakai kot asas, dua lapisan polish biasa dan kot atas, dan menunggu semua lapisan itu untuk mengeringkan. Tetapi bahagian yang terbaik, benar-benar, adalah bahawa anda tidak akan lagi bangun untuk lipatan lembaran dalam manicure anda lagi.


Memutihkan Gigi Anda dalam Flash

gambar

Banyak jalur pemutihan memerlukan masa 30 minit, tetapi versi sentuhan, seperti Crest 3D White Whitestrips: 5 Minute Touch-Up, memberi anda banyak kesan mencerahkan ketika anda menggunakannya secara teratur. “Mereka adalah satu bentuk penyelenggaraan yang sangat baik untuk senyuman anda,” kata doktor gigi kosmetik, Marc Lowenberg, DDS yang berpangkalan di New York City, yang mencadangkan menggunakannya pada waktu malam untuk memadamkan kesan kotoran yang anda kumpulkan pada siang hari. “Begitu banyak yang kita makan dan minum dapat mengotorkan gigi, jadi produk cepat ini membantu mengekalkan gigi putih dengan berkesan menghilangkan kesan kopi, wain dan beri.” Menghidupkan ubat gigi pemutihan juga akan membantu anda mengekalkan gigi putih (tanpa menambah sebarang masa untuk rutin anda).


Pilih Self Tanner Kurang Rasa

gambar

Tidak semestinya lebih mudah untuk memberi kulit anda percikan cahaya yang boleh dipercayai, terima kasih kepada formula penanda diri bukan orang-tetapi penggunaannya dengan betul masih memerlukan pengelupasan seluruh tubuh anda terlebih dahulu dan berhati-hati menggabungkan kawasan yang keras seperti lutut, kaki dan tangan. Tambahan pula, anda perlu faktor dalam masa pengeringan jika anda ingin mengelakkan kotor lembaran anda (atau mendapat coretan). Ironinya, “penyapu sendiri” beransur-ansur-jenis yang anda gunakan di tempat losyen badan untuk membina tan palsu selama beberapa hari-boleh menjadi pilihan yang lebih cepat jika anda lebih suka tan sebelum tidur (cuba salah satu daripada Jergens Pelembap Alam Semulajadi). Hanya sapu seperti losyen biasa, pastikan untuk mencuci tangan anda selepas itu, dan anda akan mengembangkan dan mengekalkan gangsa yang cantik selepas beberapa malam.


Loading...