Tip Kecantikan Anti Penuaan – Cara Dapatkan Kulit Sedikit Mencari di WomansDay.com

gambar

Daniela Stallinger

Siapa yang lebih baik untuk mencuri rahsia anti penuaan daripada doktor kulit sendiri? Dari tidur hingga ke camilan-ke tempat duduk di kapal terbang-trik-trik perdagangan ini akan membuat anda kelihatan lebih muda tanpa membayar harga pembedahan atau rawatan kecantikan invasif lain.

1. “Latihan dan mengekalkan gaya hidup aktif,” kata Gary Goldfaden, MD, seorang pakar kulit dermatologi di Miami. Bekerja membantu mempromosikan peredaran dan aliran nutrien ke kulit anda.

2. “Jangan tegang otot muka atau leher semasa bekerja. Menegangkan otot-otot ini dapat memperdalam garis-garis halus, sambil melemahkan otot-otot di leher anda dan menggalakkan kendur, “kata Frederic Brandt, MD, ahli dermatologi di Miami dan New York City.

3. “Elakkan merokok-melambatkan aliran oksigen ke kulit. Ia juga menyebabkan garis halus mendalam dan meningkatkan perubahan warna kulit, “kata Paul M. Friedman, MD, ahli kulit dermatologi yang berpangkalan di Houston dan New York City.

4. Semasa perjalanan dengan kapal terbang, elakkan kerusi tingkap. Anda akan terdedah kepada dos radiasi UV yang lebih tinggi daripada biasa, berkat ketinggian yang lebih tinggi, kata Dr. Brandt.

5. “Jangan pilih pada kulit anda! Penyebaran bakteria di wajah anda menyebabkan kerengsaan dan boleh meninggalkan parut, “kata Heidi Waldorf, pengarah dermatologi laser dan kosmetik di Pusat Perubatan Gunung Sinai di New York City.

6. “Cuba tidur pada jam 11 pagi. setiap malam untuk mengoptimumkan rangsangan semulajadi hormon pertumbuhan manusia, yang menggalakkan perolehan sel dan pengeluaran kolagen, “kata Dr. Brandt.

7. “Tinggalkan matahari antara jam 10 pagi dan 4 petang., apabila matahari berkuat kuasa dan menyebabkan kerosakan yang paling, “kata Kathy Fields, MD, ahli dermatologi San Francisco dan penyelidik Proaktif.

8. “Makan sihat dan potong gula dan garam. Bahan-bahan tersebut melekat pada kolagen, menyebabkan ia pecah lebih cepat, “kata Dr. Goldfaden.

Loading...