Bagaimana Membuat Kawan Baru – Cara Membuat Kawan sebagai Dewasa

<p>Pada masa suami saya dan saya mencapai usia 50-an, anak-anak kita telah keluar dari kolej dan menyokong diri mereka sendiri, ibu bapa kita yang tua telah melakukan segala-galanya dan kalangan teman-teman kita, salah satu sumber hiburan dan keselesaan kita, adalah, seperti kita, menikmati hidup sebagai nesters kosong. Kemudian, satu pasangan bercerai, satu lagi mula menghabiskan banyak tahun di rumah tasik mereka di negeri lain dan yang ketiga menjadi datuk nenek baru dan mempunyai sedikit masa untuk bersosial. Tiada apa-apa daripada biasa. Kehidupan dan kerugian yang tidak dapat dielakkan. Tetapi suami saya dan saya telah hancur. Pasti, kami mempunyai kenalan, tetapi kami mahukan perhubungan yang lebih dalam, orang-orang dengan siapa kita boleh melalui hidup dan turun.</p><p>“Tiga peringkat paling mudah dalam kehidupan untuk berteman adalah sekolah menengah, kolej dan ibu kerana kepentingan bersama begitu jelas,” kata Jennifer Freed, PhD, seorang kaunselor perkahwinan dan keluarga di Santa Barbara, CA, yang memfasilitasi kumpulan persahabatan selama beberapa dekad. Pada masa-masa lain, mungkin tidak ada alasan yang jelas untuk disambungkan.</p><p>Dalam beberapa tahun akan datang ketika kami cuba membina semula kehidupan sosial kami, kami menyedari bahawa keadaan kami jauh dari unik & # x2014; dan menjadikan rakan sebagai orang dewasa sukar. Tetapi perlu. Baca terus untuk mengetahui mengapa dan bagaimana untuk mencari dan menyimpan rakan baru.</p><p>“title =” Building Bonds ”</p><p>src = “https://hips.hearstapps.com/wdy.h-cdn.co/assets/cm/15/10/480×240/54f5fdcf0a9e2_-_1-couples-clinging-glasses-lgn.jpg?resize=480:* ”</p><p>/></p><div class= Thinkstock

Ikuti tiga ketua wanita ini untuk menjalinkan hubungan yang bermakna di kemudian hari

<p>Pada masa suami saya dan saya mencapai usia 50-an, anak-anak kita telah keluar dari kolej dan menyokong diri mereka sendiri, ibu bapa kita yang tua telah melakukan segala-galanya dan kalangan teman-teman kita, salah satu sumber hiburan dan keselesaan kita, adalah, seperti kita, menikmati hidup sebagai nesters kosong. Kemudian, satu pasangan bercerai, satu lagi mula menghabiskan banyak tahun di rumah tasik mereka di negeri lain dan yang ketiga menjadi datuk nenek baru dan mempunyai sedikit masa untuk bersosial. Tiada apa-apa daripada biasa. Kehidupan dan kerugian yang tidak dapat dielakkan. Tetapi suami saya dan saya telah hancur. Pasti, kami mempunyai kenalan, tetapi kami mahukan perhubungan yang lebih dalam, orang-orang dengan siapa kita boleh melalui hidup dan turun.</p><p>“Tiga peringkat paling mudah dalam kehidupan untuk berteman adalah sekolah menengah, kolej dan ibu kerana kepentingan bersama begitu jelas,” kata Jennifer Freed, PhD, seorang kaunselor perkahwinan dan keluarga di Santa Barbara, CA, yang memfasilitasi kumpulan persahabatan selama beberapa dekad. Pada masa-masa lain, mungkin tidak ada alasan yang jelas untuk disambungkan.</p><p>Dalam beberapa tahun akan datang ketika kami cuba membina semula kehidupan sosial kami, kami menyedari bahawa keadaan kami jauh dari unik & # x2014; dan menjadikan rakan sebagai orang dewasa sukar. Tetapi perlu. Baca terus untuk mengetahui mengapa dan bagaimana untuk mencari dan menyimpan rakan baru.</p><p>“title =” Building Bonds ”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/wdy.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f5fdcf0a9e2_-_1-couples-clinging-glasses-lgn.jpg?crop=1xw:1.0xh; pusat, atas & saiz semula = 480: * ”<br/>/></picture><p></span></p><div class= Thinkstock

Bangunan Bon

Pada masa suami saya dan saya mencapai usia 50-an, anak-anak kita telah keluar dari kolej dan menyokong diri mereka sendiri, ibu bapa kita yang tua telah melakukan segala-galanya dan kalangan teman-teman kita, salah satu sumber hiburan dan keselesaan kita, adalah, seperti kita, menikmati hidup sebagai nesters kosong. Kemudian, satu pasangan bercerai, satu lagi mula menghabiskan banyak tahun di rumah tasik mereka di negeri lain dan yang ketiga menjadi datuk nenek baru dan mempunyai sedikit masa untuk bersosial. Tiada apa-apa daripada biasa. Kehidupan dan kerugian yang tidak dapat dielakkan. Tetapi suami saya dan saya telah hancur. Pasti, kami mempunyai kenalan, tetapi kami mahukan perhubungan yang lebih dalam, orang-orang dengan siapa kita boleh melalui hidup dan turun.

“Tiga peringkat paling mudah dalam kehidupan untuk berteman adalah sekolah menengah, kolej dan ibu kerana kepentingan bersama begitu jelas,” kata Jennifer Freed, PhD, seorang kaunselor perkahwinan dan keluarga di Santa Barbara, CA, yang memfasilitasi kumpulan persahabatan selama beberapa dekad. Pada masa-masa lain, mungkin tidak ada alasan yang jelas untuk disambungkan.

Dalam beberapa tahun akan datang apabila kami cuba membina semula kehidupan sosial kami, kami sedar bahawa keadaan kami jauh dari unik-dan menjadikan rakan sebagai orang dewasa sukar. Tetapi perlu. Baca terus untuk mengetahui mengapa dan bagaimana untuk mencari dan menyimpan rakan baru.

kawan-kawan laughing at a coffee shop

Getty Images
Membuat Kawan di 30-an anda

Pada 34, Meagan Francis dari St. Joseph, MI, pencipta TheHappiestHome.com, ditemui sebagai ibu lima yang dia memerlukan sokongan di luar bulatan kawan mama. “Apabila anak-anak anda masih muda, ibu-ibu yang anda jumpai melalui playdate menjadi rakan anda,” katanya. “Tetapi saya mahukan seorang kawan yang akan berkongsi minat saya selepas anak-anak saya tidak menjadi tumpuan utama.” Tidak mudah untuk mencari, memandangkan kehidupan yang sibuk. Langkah pertama: memperkemas jadualnya. “Kebanyakan masa saya dimakan dengan mainan kanak-kanak mama, jadi saya menawarkan diri untuk bertukar tugas menjaga bayi.” Dia menghubungi rakan kawan di Facebook yang tinggal di bandarnya. Mereka berjumpa dengan kopi dan bersenang-senang sehingga Francis dan suaminya kini bersosial dengan rakan baru dan pasangannya, pasangan yang tidak berpengalaman. “Apabila saya bersama saya,” katanya, “ia adalah masa saya, dan itulah keutamaan.”

wanita walking dogs

Getty Images
Membuat Kawan di 40-an anda

Janice Costa dari Bethpage, NY, dijumpai sebagai wanita tunggal pada awal 40-an bahawa kolam persahabatannya telah berkurangan. Rakan-rakan kerja telah diberhentikan, rakan-rakan lain telah berkahwin, yang lain berpindah. Dia tiba-tiba tidak ada sesiapa yang ingin diganggu. “Kehidupan saya tidak seimbang,” katanya mengakui, tetapi memperbaiki masalah itu tidak mudah. “Ia sudah lama sejak saya cuba.”

Dan anda perlu terus berusaha, seperti yang ditemui oleh Costa. “Saya suka tarian,” katanya, “jadi saya fikir saya akan menyertai kelas tarian.” Tetapi kebanyakan wanita melakukan senaman mereka dan meninggalkan ketika kelas berakhir. Dihadangkan, dia mungkin telah berputus asa tetapi tidak. Anjing bertenaga tinggi yang baru diterima itu memberikan jawapannya. “Saya bercakap dengan pemilik anjing lain di taman itu,” katanya. “Hubungan sebenar bermula apabila saya dijemput untuk berjumpa dengan anjing, kumpulan yang kenaikan, mengembara dan mempunyai barbeku belakang rumah dengan anjing mereka.” Hari ini, salah seorang sahabatnya adalah seorang wanita dari kumpulan itu. Mereka berkumpul secara tetap di luar pertemuan.

pasangan clinging glasses

Thinkstock
Membuat Kawan di 50-an anda

Bagi Tom dan saya, satu perkara yang jelas. Saya telah menjadi arkitek utama kehidupan sosial kita-seperti wanita sering-tetapi kali ini, saya mahu bantuannya dari perjalanan. Tempat yang jelas untuk bermula adalah dengan orang-orang yang telah bekerja dengannya di gym setiap pagi selama beberapa tahun. Dia suka kumpulan ini. Saya fikir saya akan mencari isteri atau dua saya suka, jadi saya mula dengan menjemput seluruh geng ditambah pasangan untuk makan malam-kurang menakutkan daripada bertemu satu-satu. Walaupun kami menikmati semua orang, kami mengklik dengan tiga orang pasangan itu-akhirnya menghabiskan malam santai biasa yang meminjamkan diri untuk berkongsi perkara penting. Tidak syak lagi hubungan kita juga berkembang kerana kita hidup berdekatan antara satu sama lain dan dapat berkumpul dengan mudah. Ia juga membantu bahawa lelaki sudah mempunyai ikatan. Dan kita semua seolah-olah telah mencari kawan baik.

wanita shaking hands

Getty Images
Pertalian Persahabatan

Mencari kawan-kawan baru adalah barangan yang agak standard: Ikut minat dan politik perniagaan anda. Sukarelawan. Buat sekumpulan petualang (pengembara, pengasah, pengkritik filem amatur) dengan mengeposkan di Meetup.com. Kerja sebenar bermula selepas anda mengenal pasti orang yang anda ingin tahu dengan lebih baik. Inilah cara untuk menjadi lebih dekat dengan rakan-rakan baru.

1. Mula perlahan. Sama seperti tarikh pertama tidak lagi urusan malam, jadi kali pertama anda bersama-sama mungkin berputar di sekitar kopi daripada makan tengahari. Mengapa? Untuk mengurangkan potensi kekicangan. Kuncinya adalah ingin berkumpul lagi tidak lama lagi untuk berhenti seketika tentang jeda ibu hamil.

2. Cari isyarat. Sekiranya seorang pelari berpotensi menceritakan bahawa dia mencintai filem Woody Allen, mungkin anda mencadangkan bahawa anda berdua boleh pergi ke tempat seterusnya bersama-sama.

3. Datang dari tempat inspirasi, tidak terdesak. Semasa anda mencari kawan, kata Dr Freed, teruskan bekerja dengan minat anda sendiri supaya anda dapat membawa keseronokan kepada hubungan itu. “Orang dewasa yang paling magnetik suka belajar dan tidak takut menghadapi cabaran,” katanya.

4. Tetap berhubung. Hubungan rapat dibina dengan mengetahui apa yang penting. Hubungan tetap mendedahkan kebimbangan tersebut. Dengarkan ceramah anda dan kemudian merebut peluang untuk memanggil, menghantar e-mel atau teks mengenai perkara yang penting kepadanya.

5. Fikirkan sumber yang boleh anda kongsi. Sama seperti kanak-kanak berkongsi mainan, begitu juga orang dewasa, kata Dr Freed. Teman baru anda suka berenang, dan anda tergolong dalam kolam kejiranan? Jemput dia.

6. Ikuti kimia. Jika ada di sana, anda akan tahu. “Tetapi jika kawan baru anda membolehkan anda membuat segala usaha, mengatakan perkara yang membuat anda tidak selesa atau terlalu keriting, dengan lembut meringankan diri dengan mengejar aktif,” mencadangkan Patricia Gottlieb Shapiro, pengarang Jantung ke Jantung: Memperdayakan Persahabatan Wanita di Midlife. “Anda tidak perlu bersikap tidak baik, hanya kurang.”

Loading...