Miracle Baby Survives Pengguguran Pada 26 Minggu

gambar

Mahkamah Keluarga di East London baru-baru ini mengetahui tentang masa lalu kubur seorang anak kecil di tengah-tengah pertempuran jagaan yang dipanaskan. Sekarang hampir 17 bulan, budak lelaki itu dirujuk hanya sebagai “A” -mengurangi percubaan pengguguran jangka panjang dan akhirnya diserahkan ketika ibunya sedang mengandung 26 minggu.

BERKAITAN: Untuk ‘Menggalakkan Pemikiran Kritikal,’ Guru Menanya Pelajar Jika Mereka Menggantung Kehamilan

Selepas ibunya “menderita sawan dan disyaki meningitis dan ensefalopati,” doktor U.K telah memberinya ubat pengguguran, tetapi kanak-kanak itu masih hidup, walaupun dia dimasukkan ke hospital untuk lima bulan pertama dari rahimnya. Pada ketika itu, dia diletakkan di penjagaan angkat di tengah-tengah kebimbangan ibu tidak mahu dan tidak dapat merawatnya.

Kisah hidup kanak-kanak itu kemudiannya menjadi lebih ringan setahun kemudian ketika Mahkamah Keluarga ketika ibu dan ayahnya berjuang untuk anak lelaki itu. Ibunya mendakwa ayahnya adalah “ganas dan mengawal,” tetapi Hakim Carol Atkinson menolak tuntutannya selepas pendengaran yang mendalam, mengatakan mereka “penuh dengan ketidakkonsistenan.” Ayah, yang diterangkan oleh hakim “sebagai seorang pemuda yang jujur,” akhirnya diberikan hak penjagaan anak itu. Ibu bapa sendiri akan membantu menaikkan A, dan ibu akan dibenarkan untuk bersentuhan dengannya.

BERKAITAN: Bayi Yang Berhenti Berhenti Lima Kali Membawa Pemulihan Miracle

Hakim tentu saja kagum pada masa lalu yang sukar. “A adalah satu keajaiban kecil … Dia telah bertahan dalam permulaan traumatik dalam kehidupan, tetapi dia mempunyai banyak keperluan kesihatan. Keperluan itu akan berterusan dan akan memberi kesan emosi dan sosial ke atasnya.”

Gambar oleh Getty Images / Photodisc

[melalui Telegraph.com

Loading...