Tumpuan Keluarga Tentera Keluarga – Apa Ia Suka Meningkatkan Kanak-kanak yang Terjejas Dengan Dadah

Nota Editor: Ini adalah sebahagian daripada siri khas, Untuk Cinta Keluarga, yang menumpukan kepada bagaimana kecanduan opioid dan ubat lain memisahkan ibu bapa daripada kanak-kanak, memupuk keluarga dengan kelayakan yang unik (termasuk penjaga kosong dan jururawat) telah membuat bilik di rumah mereka – dan hati.

Nicole Berry dan suaminya, Dwight, seorang kolonel letnan dalam Angkatan Tentera, tahu satu atau dua perkara tentang menghadapi kekacauan. Semasa perkahwinan selama 23 tahun, pasangan itu telah menahan lima penyebaran dan lapan langkah.

Namun, pada tahun 2013, ketika mereka mendaftar di kelas latihan induk angkat dengan mata ke arah pengambilan, Nicole dan Dwight menganggap mereka tidak akan menghadapi relokasi atau penempatan lagi dalam waktu dekat.

Dalam beberapa tahun akan datang, mereka mengambil 13 anak-anak, banyak dari keluarga yang terjejas oleh ketagihan kecanduan meth di Kansas, di mana mereka tinggal. Tetapi menjelang Jun 2015, Dwight menuju ke Iraq, dan dua bulan kemudian, Nicole mendapat panggilan bahawa dua orang saudara – Lukas, kemudian 8, dan James, kemudian 5 – memerlukan rumah angkat. Dia dengan senang hati menyambut mereka.

gambar

Nicole dan Dwight (tengah, merah), dan anak-anak mereka (mengikut arah jam dari kiri atas), Jacob, Luke, Megan, dan James.
ihsan nicole dan dwight berry

Anak-anak lelaki itu telah dipindahkan dari rumah ibu bapa mereka dua hari sebelumnya, jadi Nicole mengikut rutinnya yang normal untuk anak-anak angkat baru, memperkenalkan anak sulung penyayang keluarga, Johnny, kemudian dua anak biologinya – Meghan, kemudian 16, dan Yakub, kemudian 15. Dia menawarkan bijirin, bar granola, dan sisa makanan untuk menunjukkan kepada mereka bahawa mereka sentiasa mempunyai cukup untuk makan.

Kemudian, Nicole menulis 17 Ogos 2015 di papan putih di bilik dobinya. Dia mahu menandakan hari Luke dan James tiba – untuk anak-anak angkat, hari yang mengubah hidup sebagai hari jadi. Dan ternyata hari Nicole bertemu anaknya yang akan datang. Selepas dua tahun memupuk, dia berkata, “Siapa tahu bahawa suami saya akan hilang apabila kami mendapat kedua-dua anak yang akhirnya kami akan mengadopsi?”

Beberapa hari yang sukar, dan beberapa hari saya rasa saya kehilangan fikiran saya. Tetapi saya tidak akan mengubahnya.

Nasib baik, sebagai pasangan tentera dia belajar mengendalikan lengkungan – kemahiran yang berfungsi dengan baik. Menurut Jeff Wiemann, pengarah eksekutif Angels Foster Family Network di San Diego, pasangan tentera membuat ibu bapa angkat besar kerana mereka “memahami apa kekacauan, kekaburan dan ketidakpastian.”

Seperti kebanyakan ibu bapa angkat, Nicole berakar umbi untuk penyatuan anak lelaki dengan ibu kelahiran mereka. Tetapi ia menjadi jelas bahawa itu tidak akan berlaku. Bittersweet seperti itu, untuk Nicole lelaki telah keluarga.

Kini, sesuatu yang lain ditulis di papan tulis dapur Nicole: 735. Ia adalah bilangan hari yang diperlukan untuk memuktamadkan penerimaan James dan Luke pada November lalu. Dwight tidak berada di sana untuk sama ada; dia telah dihantar ke Korea lagi. Tetapi berita baik: Dia mendapat pesanan untuk menukar stesen tetap ke Fort Hood di Texas mulai musim panas ini.

Hanya kegilaan isu-isu yang standard, jenis Nicole berkembang maju. Walaupun selepas mengadopsi James dan Lukas, dia tidak pernah berhenti mengambil anak-anak angkat baru – sejumlah 34 setakat ini: “Beberapa hari yang sukar, dan beberapa hari saya merasa seperti saya kehilangan fikiran saya Tetapi saya tidak akan mengubahnya, ” dia berkata.

Untuk mencari agensi penjagaan angkat berhampiran anda, pergi ke childwelfare.gov.

Kisah ini pada mulanya muncul dalam edisi Jun 2018 Hari Wanita.

Loading...