25 Mudah, Cara Peezy Simpan Wang pada Segala-galanya

gambar

Getty Images

Menangani matlamat wang anda dan melekat pada anggaran mungkin kelihatan luar biasa, jika tidak mustahil. Tetapi percaya kepada kami, anda tidak perlu menjadi ahli kewangan atau cheapskate untuk mempunyai kehidupan kewangan yang sihat-anda hanya perlu sedikit celik.

Reddit thread baru-baru ini ditangani subjek ini dengan meminta pengguna untuk menyiarkan semua perkara mudah yang mereka lakukan untuk mengurangkan kos. Di sini adalah tips penjimatan wang yang terbaik dan idea orang berkongsi:

1. Gunakan perpustakaan anda untuk semuanya. “Perpustakaan adalah lombong emas barangan percuma,” tulis poster Reddit LinkOpensChest_wav. Selain buku, kebanyakan perpustakaan hari ini mempunyai DVD, audiobook, wi-fi di tapak, dan kursus yang boleh anda ambil. Ia tidak menjadi lebih baik daripada itu apabila ia berkaitan dengan hiburan!

2. Minum kopi di tempat kerja. “Kerja saya mempunyai kopi Starbucks secara percuma, dan saya minum satu tan, saya mungkin menyimpan sekurang-kurangnya 10 dolar sehari,” kata sareyoujokinglol.

Lihat siaran ini di Instagram

Hari ini: Dapatkan inspirasi & bekerjasama! ➥ Semenjak kacang lil kami belum membuat debutnya, mama ini membuat senarai dan membuat rancangan. ♡ #LoveWhatYouDo (perancang yang kurang menyeronokkan oleh @stilclassics!)

Jawatan yang dikongsi oleh Anna Argiropoulos (@annawithlove) pada

3. Keluar dari tabiat pembelian impuls. Gunakan peraturan mudah ini sebagai panduan untuk perbelanjaan: Jika anda benar-benar menginginkan sesuatu, tunggu dua atau tiga hari sebelum membelinya. Sekiranya anda memikirkannya dan masih mahu membelinya beberapa hari kemudian, kemudian anda boleh membelinya, mengesyorkan wavecore pengguna Reddit.

4. Atau, cuba fokus pada nilai item tersebut. “Jika seseorang menawarkan item kepada anda, atau nilai barang itu secara tunai, yang lebih baik, jika anda lebih suka wang, maka anda mungkin tidak perlu barang itu.” Nasihat hebat, Danlax33.

5. Dan jika itu masih tidak membuat anda lebih sedar tentang perbelanjaan anda, maka fikirkannya dari segi jam yang anda perlukan untuk bekerja untuk membayarnya. “Jika gaji saya adalah $ 15 / jam dan barang yang saya mahu beli adalah $ 90, adakah ia benar-benar bernilai enam jam kerja saya hanya satu perkara ini? Ia membantu untuk menjadikannya perspektif untuk saya, “kata vektim.

6. Pilih air. Sekiranya ia tidak percuma, maka kosnya kurang daripada apa-apa minuman lain di menu itu, daveed2001 menunjukkan. Dan cuma berfikir tentang manfaat kesihatan-ia menang-menang!

7. Berhenti membeli barang di bawah $ 5. Orang ramai cenderung untuk membeli $ 1, $ 2, atau $ 3 barang, tetapi ia menambah dengan cepat, menulis semoga bermanfaat. Pada akhir bulan, perhatikan dengan cepat berapa banyak yang anda belanjakan untuk barangan atau perkhidmatan murah ini, anda akan kagum dengan berapa banyak yang anda boleh simpan.

8. Pastikan anda mendapat yang terbaik daripada 401 (k). Banyak majikan akan memadankan apa yang anda sumbangkan sehingga peratus tertentu, 7p62x54 mengingatkan kami. Itu percuma wang yang anda boleh dapatkan setiap tahun!

9. Berhenti tabiat yang tidak sihat dan mahal. Walaupun anda mungkin tidak mahu memotong maksiat seperti minum sepenuhnya, ia adalah cara yang sangat mudah untuk menjimatkan wang, kata SinSkin.

10. Buat “Minggu Pesta Makan” satu tabiat mingguan. Buat beberapa waktu untuk mempersiapkan semua makanan anda pada minggu pada hari Ahad, kahzgul dicadangkan. Bukan sahaja ini akan memastikan anda dianjurkan untuk minggu depan (menjimatkan masa anda), tetapi ia juga memudahkan anda untuk membeli makan tengah hari yang mahal dari kafeteria pejabat anda atau kafe berdekatan.

Lihat siaran ini di Instagram

Makan persediaan untuk esok … sarapan, makan tengah hari dan makanan ringan sepanjang hari. Termasuk pelangsingan dunia yang menggelegak (agak sedikit tetapi ia adalah ok – apa-apa petua untuk membuat rasa lebih baik akan sangat dihargai) #slimmingworlduk #slimmingworld #weightloss #weightlossjourney #wlstories #mealprep @mealpreponfleek @limmingworld

Satu jawatan yang dikongsi oleh Gayle (@gaylesfitgallery_sw) pada

11. Memiliki, jangan pajakan. Satu lagi nasun hebat dari kahzgul: Ketika datang ke kereta, peralatan, rumah, dan sebagainya, anda akan selalu menyimpan lebih banyak wang dalam jangka panjang dengan membeli mereka.

12. Makan buah-buahan dan sayuran dalam musim. Menghasilkan yang tidak dalam musim cenderung menjadi lebih mahal, ampersand12 dijelaskan. Gunakan senarai ini untuk menjejaki apa yang tumbuh pada setiap masa sepanjang tahun supaya anda tahu kapan ia akan menjadi paling murah untuk dibeli.

13. Sediakan akaun bank yang berbeza hanya untuk perbelanjaan anda. FalstaffMind berkongsi idea cemerlang ini: “Saya menyediakan akaun berasingan yang saya memindahkan $ 200 setiap gaji, saya cuba hidupkan kad debit itu.” Dengan kata lain, mempunyai satu akaun bank yang didedikasikan untuk perbelanjaan dan bulanan hidup bulanan, dan menggunakan akaun yang berbeza untuk perkara-perkara yang tidak perlu seperti pakaian dan hiburan.

14. Melabur di dada peti ais. Apabila item pergi ke anda dijual, beli secara massal dan bekalkannya untuk digunakan kemudian, tulis syn_er.

15. Gunakan wang tunai sahaja. Ini adalah cara mudah untuk menjadi lebih sedar tentang apa yang anda belanjakan, 07yzryder menjelaskan. Anda lebih cenderung untuk membeli kurang apabila anda perlu membayar dengan wang tunai (tidak ada yang suka melihat wang mereka secara fizikal meninggalkan mereka), dan sains telah membuktikan bahawa anda akan menghargai item anda lebih banyak lagi yang dibeli dengan wang tunai.

16. Jangan bermain loteri. Anda mungkin tidak akan memenangi hadiah juta dolar itu, sebaliknya, ohreally468 mempunyai nasihat genius: “Ambil $ 10 dan letakkan di dalam saku anda Pilih enam angka rawak dan bandingkan dengan nombor yang menang. dari poket anda dan simpannya. Anda menang. ” Sudah cukup, betul?

17. Basikal untuk berfungsi. Anda akan menjimatkan wang ke atas gas, tempat letak kereta, dan penyelenggaraan kereta, dan anda akan mendapat senaman harian percuma, kata pvt_Donkey.

18. Kurangkan daging. Ia cenderung agak mahal, sekurang-kurangnya agak bercakap, kata gyuude. Pilih makanan berasaskan tumbuhan beberapa kali seminggu untuk melihat perbezaan dalam dompet anda.

Ikuti Hari Wanita di Instagram.

Loading...