Cara Hantar Arah ke Telefon-Cara Terbaik untuk Simpan Arah ke Telefon

gambar

Getty Images

Tidak dapat dinafikan kemudahan menggunakan telefon pintar berkemampuan GPS di jalan raya, tetapi navigasi berterusan boleh memakan data dan mengalirkan bateri telefon anda. Jadi, apa yang perlu dilakukan?

Silap tip ini mungkin kedengaran kuno, tapi tinggal bersama kami: Sebelum anda keluar, cari arah memandu di komputer anda, kemudian hantarkannya ke telefon anda.

Wartawan teknologi John Patrick Pullen baru-baru ini mencuba kaedah ini dengan semua perkhidmatan pemetaan utama, dan menulis tentangnya MASA. Hasilnya terkejut walaupun dia. MapQuest (ingat laman web itu?) Mengalahkan Peta Google, Peta Apple dan Peta Windows / Bing sebagai alat navigasi yang paling mesra pengguna.

“MapQuest adalah, cara paling mudah untuk mendapatkan peta dari desktop anda ke telefon anda,” tulis Pullen. Sebaik sahaja anda memasuki titik permulaan dan destinasi, dan memilih laluan, butang di sebelah kanan membolehkan anda menghantar arahan itu ke telefon bimbit atau alamat e-mel, atau berkongsi melalui Facebook atau Twitter.

Untuk lebih banyak petua berguna Pullen untuk menggunakan MapQuest, lihat beliau MASA artikel.

Loading...