Cara Mendapatkan Wang Dari Rumah – Cara Mendapatkan Wang

gambar

Getty Images

Kebanyakan kita suka idea untuk mendapatkan pendapatan tambahan atau berhenti kerja sepenuh masa sama sekali dan bekerja dari rumah. Jika anda fikir syarikat kerja dari rumah hanya menjalankan penipuan, ternyata terdapat banyak cara yang sahih dan boleh dipercayai untuk menghasilkan wang dengan bekerja dari rumah. Christine Durst, pengasas RatRaceRebellion.com dan perunding kepada FBI mengenai isu-isu penipuan internet memberitahu kami, “Pada masa ini terdapat nisbah penipuan 61-ke-1 di kalangan pekerjaan di rumah yang membawa kepada internet-iaitu, untuk setiap sah kerja, terdapat 61 penipuan. ” Tetapi, terdapat banyak peluang untuk “pekerjaan sebenar.” Rahsia itu mengetahui bagaimana untuk memisahkan penipuan daripada apa yang legit.

Berikut adalah petunjuk: Pekerjaan yang sah biasanya tidak akan memerlukan anda membayar yuran untuk mendapatkan lebih banyak maklumat, dan mereka tidak datang dalam mesej e-mel sampah yang tidak diminta. Namun, terdapat banyak potensi pendapatan dalam bekerja dari rumah kerana, sekarang, banyak jawatan yang berpangkalan di rumah adalah syarikat tradisional seperti Xerox, Dell dan IBM.

Tidak peduli apa bidang minat atau kepakaran anda, jika anda mempunyai keinginan untuk bekerja dari rumah, seseorang, di suatu tempat, mempunyai pekerjaan untuk anda yang boleh menggunakan kemahiran anda dan bakat semulajadi. Jika anda tetap rajin dan fleksibel, anda akan dapati. Dan anda tidak perlu membelanjakan wang untuk gas atau pengangkutan untuk bekerja.

Rebecca Martin dari Covergys.com, pembekal perkhidmatan panggilan, berkata, “pastikan anda mempunyai ruang kerja yang terperinci dan bebas dari gangguan. Hiaskan pejabat rumah anda dengan gaya yang menarik dan inspirasi kepada anda.” Kebanyakan wanita lebih baik jika mereka merawat pekerjaan di rumah lebih seperti pekerjaan. Biar semua orang tahu awak bekerja. Berpakaian pada waktu pagi, berpegang pada satu rutin yang berfungsi untuk anda dan orang-orang di sekeliling anda dan anda akan berada dalam perjalanan untuk mendapatkan lebih banyak daripada yang anda fikir anda boleh.

Sebahagian besar pekerjaan dalam artikel ini memerlukan komputer terkini, sambungan internet berkelajuan tinggi, telefon dengan landasan khusus dan tempat yang tenang untuk bekerja.

1. Rep-perkhidmatan pelanggan

Banyak syarikat, seperti J. Crew, Express Jet, 1-800-bunga, dan juga IRS, mengendalikan operasi perkhidmatan pelanggan kepada syarikat pihak ketiga yang kemudiannya menyewa pekerja rumah atau “ejen” untuk mengambil panggilan dan pesanan. Apabila anda memanggil 1-800-bunga, anda boleh bercakap dengan Rebecca Dooley, seorang pegawai polis bersara dan pekerja Alpine Access, sebuah perkhidmatan panggilan utama. Apabila anda mendail nombor itu, panggilan anda diarahkan secara automatik ke bilik tidur Rebecca di Colorado.

Akses Alpine kini menggunakan lebih daripada 7,500 ejen perkhidmatan pelanggan di rumah yang mengambil panggilan masuk (tidak ada panggilan keluar atau sejuk) untuk berpuluh-puluh syarikat. “Ini berfungsi dengan sempurna untuk saya kerana saya boleh menetapkan jam saya di sekeliling gaya hidup keluarga saya,” kata Rebecca, yang biasanya bekerja 20 hingga 32 jam seminggu, bergantung pada jadualnya.

Walaupun kadar jam biasa adalah sekitar $ 9, ejen Akses Alpine yang bekerja lebih dari 20 jam seminggu layak mendapatkan faedah ditambah program 401k apabila mereka telah bekerja selama lebih dari 1,000 jam. (Sesetengah syarikat menganggap kontraktor mereka bebas, jadi mereka tidak memberikan faedah.) Syarikat-syarikat lain yang mengupah ejen panggilan maya:

 • LiveOps.com
 • Arise.com
 • WestatHome.com
 • WorkingSolutions.com
 • ACDDirect.com

  2. Telemarketer

  Untuk melakukan pekerjaan ini, anda memerlukan suara dan kepribadian yang menyenangkan, dan kulit yang sangat tebal-anda pasti akan menghadapi permusuhan. Namun, ia adalah cara yang baik untuk memperoleh pendapatan. Banyak syarikat besar sekarang mengupdate kempen pemanggilan mereka yang dingin kepada pihak ketiga yang mengupah pekerja rumah untuk membuat panggilan. Telemarketer biasanya dibayar oleh jam, dan mereka boleh mendapat insentif dan komisen berdasarkan prestasi.

  Syarikat yang menyewa pekerja berasaskan rumah termasukTelereach.com danIntrep.com. Terapkan di laman web mereka. Perlu diingat bahawa syarikat yang sah biasanya tidak mengharuskan anda membayar bayaran untuk mendapatkan maklumat atau petunjuk, dan akan menerangkan bagaimana cara memohon, tepat apa yang diperlukan dan apa yang diharapkan.

  3. Jururawat dalam talian

  Syarikat-syarikat akan membayar anda untuk duduk di juri kaunseling untuk memberi maklum balas peguam dan juri perunding lain mengenai kes-kes yang mereka sedang menangani. Fikirkan ini sebagai kumpulan fokus. Kes-kes itu adalah benar, tetapi keputusan anda akan dilakukan sedikit lebih daripada memberi mereka yang terlibat ramalan tentang bagaimana keadaan boleh berlaku. Anda boleh mendapatkan bayaran antara $ 5 hingga $ 60. Pastikan anda membaca semua penafian dan butiran. Pergi ke:

  • eJury.com
  • OnlineVerdict.com

   gambar

   Getty Images

   4. Pengambilan Kajian

   Sekiranya anda mengetepikan kaji selidik mengambil sebagai cara yang sah untuk mendapatkan wang dari rumah, dengarlah Bonnie Alcala. Dia dan anak perempuannya Andrea Spain, guru pengganti sekolah rendah, mengambil kaji selidik dalam talian untuk keseronokan dan sedikit keuntungan. Mereka berhati-hati untuk mengelakkan sebarang penipuan dengan menolak membayar yuran pendahuluan atau caj lain. Bonnie dan Andrea mengenakan saku sekitar $ 100 sebulan untuk menghabiskan dua jam seminggu mengambil kaji selidik, yang memberi setiap mereka wang pin tambahan. Di samping itu, mereka mengumpul semua jenis kad hadiah dan hadiah lain.

   Sekiranya anda mempunyai sedikit masa lapang dan mahu menyimpan simpanan wang tunai untuk membeli-belah bercuti atau percutian keluarga, berikut adalah tapak tinjauan kegemaran Bonnie dan Andrea:

   • npdor.com
   • SurveySavvy.com
   • ACOP.com
   • ViewpointForum.com
   • ePoll.com
   • GreenfieldOnline.com
   • MySurvey.com

    Juga, InboxDollars membayar tunai peserta untuk mengisi kaji selidik, menonton iklan, bermain permainan dalam talian dan menebus kupon, dengan satu kaveat: anda mesti mendapat $ 30 sebelum anda boleh mengeluarkan wang tunai (anda memperoleh $ 0.50 setiap tinjauan).

    5. Penulis, Blogger, Editor, atau Proofreader

    Semua orang mengatakan anda seorang penulis yang hebat, jadi tidak kira masa anda dibayar? Penulisan yang baik masih dalam permintaan kata Durst, terutama untuk kandungan dalam talian. Untuk laman web yang terbaik cubaJournalismJobs.com, About.com mencari “Panduan” dalam bidang luas topik, danMediaBistro.com. Untuk kerja blogging, tryproblogger.net. Jika anda mempunyai pengalaman sebagai editor percetakan bebas, penulis atau pembaca pruf, pergi toeditfast.com. Kadar berbeza antara $ 15 dan $ 25 sejam.

    6. Cyber ​​Crafter

    Sekiranya anda seorang peminat untuk mencari pelanggan, internet adalah pameran anda, dan bukan hanya di laman lelongan seperti eBay. DeWitt Young of ObviousFront.etsy.com Telah berjaya mengubah kerajinannya menjadi wang tunai di dunia maya. Dia mempunyai gerai di Etsy.com’s Craft Mall, sebuah tempat yang mengagumkan di mana lebih dari 10,000 tukang dan perajin menawarkan barangan mereka untuk dijual.

    DeWitt bertukar bahagian terselindung dari TV lama dan VCR ke dalam rantai, anting-anting dan angka. Colleen Jordan menggunakan percetakan 3D untuk membuat kalungnya dipanggil penanam yang boleh dipakai. Jangan terpedaya, syarikat percetakan Shapeways 3D boleh membuat anda bermula dengan aplikasi mudah mereka supaya anda boleh dengan mudah menyesuaikan reka bentuk anda sendiri dengan mengklik tetikus, apa-apa dari band perkahwinan dalam emas mawar, pasu dalam seramik atau bobble anda sendiri kepala dicetak dengan warna penuh. Semua untuk tujuan menjana jualan.

    gambar

    Getty Images

    7. Panduan atau pakar dalam talian

    Adakah rakan-rakan anda menasihatkan anda untuk mendapatkan nasihat mengenai perkara-perkara yang anda sukai, seperti kereta yang hendak dibeli, bagaimana membaiki peralatan atau bagaimana membuat cheesecake pembunuh? Apapun bidang kepakaran anda, jika anda juga seorang penulis yang berpengalaman dengan semangat menular untuk topik tertentu, pertimbangkan untuk menjadi panduan pakar dalam talian. Panduan adalah freelancer dengan keupayaan untuk berkomunikasi dengan baik dan kemahiran tatabahasa dan ejaan yang baik.

    Sebagai contoh, About.com panduan menulis artikel atau ulasan dalam bidang kepakaran mereka. Mereka mendapat pendapatan tidak kurang daripada $ 725 sebulan, tetapi ada yang membuat lebih dari $ 100,000 setahun bergantung pada tahun-ke atas, pertumbuhan pandang halaman. Pergi ke beaguide.about.com, di mana anda akan mendapati bidang kepakaran yang masih terbuka. (Terdapat banyak!)

    Juga cubaChacha.com, enjin gelintar baru yang serupa dengan Google dan Yahoo, dan klik pada “Menjadi Panduan” untuk maklumat lanjut. Pada JustAnswer.com, pengguna bersetuju untuk membayar jawapan kepada soalan mereka. Panduan dibayar peratusan harga pra rundingan bagi setiap jawapan dan bilangan jawapan diterima yang diterima. Pergi ke Just Answer untuk mengetahui bagaimana.

    8. Pembantu Maya

    Banyak pemilik perniagaan kecil dan pertengahan hingga profesional peringkat eksekutif memerlukan pembantu peribadi, tetapi tidak mampu mendapatkan kedudukan tetap di senarai gaji. Penyelesaian? Menyewa orang dari lokasi terpencil untuk melakukan kerja pentadbiran mereka.

    Pembantu maya mengendalikan semua jenis projek pentadbiran, termasuk pengaturan perjalanan, perancangan acara, surat-menyurat dan perkhidmatan sokongan lain yang boleh dilakukan dari jauh melalui e-mel dan telefon.

    Lynne Norris, yang bekerja di rumahnya di Pennsylvania (NorrisBusinessSolutions.com), mengatakan bahawa harga untuk VAs berjalan sekitar $ 25 hingga $ 75 atau lebih sejam, berdasarkan jenis perkhidmatan yang anda berikan. Kos permulaan adalah kira-kira $ 500 hingga $ 1,000, dengan andaian anda mempunyai komputer dan pencetak yang up-to-date. Lynne suka fleksibiliti. “Anak-anak saya gembira kerana saya tidak terlepas perkara penting dalam kehidupan mereka.” Lihat Persatuan Pembantu Maya Antarabangsa, orvirtualassistantjobs.com andteamdoubleclick.com untuk lebih.

    9. Tutor dalam talian atau Bahasa Inggeris sebagai pengajar bahasa kedua

    Jika anda mempunyai ijazah kolej dan kemahiran untuk mengajar pelajar secara dalam talian dalam matematik, sains, bahasa Inggeris atau kajian sosial, pekerjaan ini mungkin sesuai dengan anda dengan sempurna. Pergi ke Tutor.com-tutor yang bekerja untuk syarikat itu dan lulus tempoh percubaan mereka mendapatkan $ 10 hingga $ 14 satu jam. Menurut Durst, “Skype dan alat antara muka web lain membawa pengajar bahasa Inggeris secara bersemuka dengan pelajar dari seluruh dunia.” Tryispeakuspeak.com, openenglish.com untuk bermula.

    gambar

    Getty Images

    10. Menerima pakej

    Jika biasa 9 hingga ke 5 melibatkan kerja dari rumah, ini adalah salah satu cara paling mudah untuk mendapatkan beberapa doh tambahan. Daftar dengan eNeighbr untuk menerima dan memegang penghantaran untuk jiran anda apabila mereka tidak berada di rumah, sehingga mereka tidak dicuri. Potensi pendapatan: $ 3.50 setiap pakej

    11. Memasak

    Tapak seperti CookApp, Cookening, EatWith dan MealSharing adalah untuk restoran apa yang Airbnb ke hotel. Daftar sebagai tuan rumah untuk mendapatkan doh dengan memasak dan menyajikan hidangan kepada tetamu di rumah anda. Terpulang kepada anda apa yang anda mahu masak dan berapa banyak orang yang anda boleh menampung. Masak dibayar secara langsung melalui laman web, jadi wang tunai tidak akan berubah tangan. Potensi pendapatan: $ 50- $ 100 setiap hidangan

    12. Memasukkan data

    Daftar dengan tapak seperti Clickworker dan Crowd Smart untuk menyelesaikan pekerjaan maya seperti penyelidikan data, kemasukan data, terjemahan dan pengujian. Potensi pendapatan: $ 5- $ 6 sejam

    gambar

    Getty Images

    13. Membeli-belah misteri

    Anda perlu meninggalkan rumah anda untuk yang satu ini, tetapi firma perundingan hospitaliti seperti Coyle bergantung kepada pembeli rahsia untuk menilai perkhidmatan pelanggan mereka. Daftar untuk menjadi penilai dan anda boleh dibayar untuk menerima rawatan spa, menjamu selera di restoran atau menginap di sebuah hotel. Terdapat banyak peluang di bidang lain, juga, dari hiburan (hello, taman hiburan!) Ke kereta. Walau bagaimanapun, berhati-hati untuk penipuan; semak MSPA untuk senarai syarikat membeli-belah misteri yang sah. Potensi pendapatan: Sekitar $ 10 sejam

    14. Haiwan peliharaan

    DogVacay dan Rover menentang penjaga anjing dengan orang yang memerlukan seseorang untuk menonton bayi bulu mereka semasa mereka keluar dari bandar. Pelayan menetapkan kadar dan jam mereka sendiri, dan boleh memilih untuk menonton pups di rumah sendiri atau di tempat pemilik. Potensi pendapatan: $ 1,000 sebulan.

    15. Menyediakan perkhidmatan kreatif

    Secara praktikal mana-mana kemahiran yang boleh dipasarkan, tidak kira betapa kecil atau tidak jelas, boleh dijual dengan harga $ 5 di pasaran kreatif Fiverrr, di mana para ahli menawarkan segala-galanya dari perkhidmatan penulisan surat sampingan kepada bacaan psikik. Potensi pendapatan: $ 5 sejam dan ke atas

    gambar

    Getty Images

    16. Menyewa perjalanan anda

    Getaround dan Turo adalah jawapan ekonomi perkongsian untuk agensi penyewaan. Dengan Getaround, misalnya, anda boleh menyewa kereta anda setiap jam atau setiap hari. Anda menetapkan harga, bergantung pada nilai pasaran kenderaan anda, dan syarikat mengambil potongan 40 peratus untuk menutupi bantuan 24/7 bantuan jalan dan pemandu pemandu. Potensi pendapatan: Dari $ 300 hingga $ 10,000 setahun

    17. Mengintip kedai

    Aplikasi seperti Gigwalk dan FieldAgent membayar pengguna untuk melawat peruncit tempatan untuk melakukan pemeriksaan harga bebas, pengesahan lokasi perniagaan atau ulasan produk. Sebagai contoh, anda mungkin mengambil gambar paparan produk dan menjawab beberapa soalan mengenai kedai. Potensi pendapatan: $ 3- $ 12 setiap tugas

    18. Pengalihan

    Teruskan ke TranscribeMe untuk mendapatkan hingga $ 20 per jam audio untuk menyalin fail. Pesaing seperti Scribie membayar kurang, tetapi kami telah melihat ahli Fiverrr yang menawarkan perkhidmatan transkripsi perubatan untuk $ 30 setiap jam audio. Potensi pendapatan: $ 10- $ 30 setiap jam audio

    19. Pengujian laman web

    UserFeel memerlukan orang ramai untuk membantu dengan ujian kebolehgunaan. Pekerja maya melawat dan meneroka laman web baru, melakukan pelbagai tugas mudah di laman web, dan memberikan maklum balas dan kritikan. Potensi pendapatan: Sehingga $ 200 sebulan


    5 Tips Cara Menghindari Penipuan Kerja di Rumah

    Ia tidak mudah untuk difikirkan jika syarikat adalah sah. Cuba lima petua penting dari Peguam Negara New York:

    1. Semak dengan Biro Perniagaan yang Lebih Baik di kawasan anda dan kawasan tempat syarikat berada.
    2. Tanya soalan, termasuk: apa tugas khusus yang perlu anda lakukan; sama ada anda akan dibayar dengan gaji atau komisen; dan siapa yang akan membayar anda. Juga, tanyakan mengenai jumlah kos kepada anda, termasuk bekalan dan peralatan.
    3. Berhati-hati dengan tuntutan keberkesanan produk yang berlebihan, tuntutan pendapatan berpotensi yang dibesar-besarkan dan tuntutan yang anda bayar untuk sesuatu sebelum arahan atau produk disediakan.
    4. Berhati-hati dengan testimoni peribadi yang tidak pernah benar mengenal pasti orang itu supaya anda tidak boleh menyiasat selanjutnya.
    5. Hubungi barisan bantuan pengguna Peguam Negara anda jika anda percaya anda telah menjadi mangsa skim kerja di rumah.

     Pelaporan tambahan oleh Naomi Williamson.

     Loading...