6 Serbuk Protein Terbaik untuk Wanita Selepas Latihan – Suplemen Protein untuk Wanita

wanita drinking protein shakes

Getty Imagesgpointstudio

Apabila datang untuk memilih serbuk protein, pilihannya tidak berkesudahan: Menurut data dari Statista, pasaran AS untuk serbuk protein sukan berjumlah $ 4.7 bilion pada tahun 2015, dengan jangkaan untuk mencecah $ 7.5 bilion menjelang tahun 2020. Ini bermakna terdapat banyak serbuk protein yang berbeza di rak kedai, menjadikannya lebih sukar untuk mengetahui apa yang terbaik untuk wanita.

Pertumbuhan besar-besaran dalam kategori produk ini masuk akal walaupun: Bukan hanya sumber protein yang mudah apabila anda sedang dalam perjalanan, tetapi terdapat manfaat kesihatan yang padat yang dapat anda perolehi daripada menjatuhkan goncangan. “Ia membantu badan membina dan memperbaiki tisu dan sel, termasuk sel-sel otot,” kata Erin Palinski-Wade, R.D., pengarang Diet Lemak Belly Untuk Dummies. “Apabila [ia] dimakan secara langsung selepas bekerja, ia juga dapat meningkatkan keuntungan otot dalam kekuatan dan ketahanan. “

Plus, serbuk protein – yang berasal dari sumber protein tinggi seperti whey dalam susu atau protein di kacang – boleh membantu dengan penurunan berat badan dan penyelenggaraan, kata Amy Gorin, M.Si, pakar diet berdaftar di New York City. Suplemen ini membantu menjadikan anda lebih lama, dan ia serba boleh – banyak melambungkannya ke dalam smoothies, oatmeal, kopi ais, dan makanan yang dibakar untuk memberi makan makanan mereka.

Tetapi anda tidak mahu melampaui jumlah protein yang anda ambil. “Bagi sebahagian besar, badan akan mengolah sehingga kira-kira 30 gram protein setiap beberapa jam,” kata Gorin. Tiada apa-apa yang drastik berlaku jika anda mengatasinya, tetapi ia tidak akan diproses dengan cekap, yang boleh melambatkan sistem pencernaan anda.

Masih tidak pasti serbuk protein mana yang terbaik? Enam ahli nutrisi berkongsi mana yang mereka miliki di dapur mereka.

Nutrisi Naked Grass-Fed Whey Protein Powder

telanjang whey protein powder for women

Amazon Prime

$ 85

BERBELANJALAH SEKARANG

Sesetengah syarikat menyentuh serbuk protein mereka sebagai sihat, tetapi apabila anda melihat senarai bahan, anda melihat bahan tambahan dan perasa tiruan. Itu bukan masalah di sini, sebab itulah Pallinski-Wade adalah peminat. “Ia mengandungi hanya satu ramuan – protein whey,” katanya. Fakta bahawa ia diberi makan rumput adalah satu lagi positif. Ramai ahli pemakanan mengesyorkan makanan dari haiwan yang diberi makan rumput kerana pilihan ini mengandungi lebih banyak nutrien penting yang diperlukan oleh tubuh kita. Dalam kes whey, serbuk protein akan mempunyai asid lemak omega-3 yang lebih sihat.

Protein setiap hidangan: 25g

Serbuk Protein Telur Putih Telanjang

Naked Egg White Protein Powder

Amazon Prime

$ 57

BERBELANJALAH SEKARANG

Gorin memilih serbuk putih telur berbanding varieti lain kerana dia mengatakan ia adalah perkara terbaik untuk mendapatkan protein anda dari makanan keseluruhan (sesuatu yang dia cadangkan melakukan sebanyak mungkin). Tambahan pula, versi ini hanya mempunyai dua ramuan – putih telur kering tulen dan lesitin bunga matahari – dan tidak ada alkohol gula atau pengganti, yang dia katakan menjadikan serbuk itu sangat dekat dengan bentuk semulajadinya. Dan bagi mereka yang ingin menambah serbuk protein mereka untuk makanan, rasa neutral ini tidak akan mengubah apa-apa rasa.

Protein setiap hidangan: 25g

Sekarang Sukan Rumput-Fed Protein Whey Concentrate

sekarang sports whey protein powder for women

Amazon Prime

$ 24

BERBELANJALAH SEKARANG

Apabila memilih serbuk protein selepas latihan, kajian menunjukkan bahawa whey adalah salah satu pilihan terbaik kerana ia mempunyai campuran asid amino penting yang diperlukan oleh otot anda untuk membaiki dan membina semula. Sayangnya, banyak serbuk ini telah menambah gula, yang menjadi hark kembali apabila pembina badan adalah satu-satunya yang mengambil serbuk protein untuk mendapatkan berat badan.

Tidak semua orang mempunyai matlamat itu, sebab itu Julie Upton, M.Si, R.D., pengasas Appetite for Health, mengatakan dia saham pilihan ini di dapurnya. Ia mempunyai 1/2 sudu teh gula setiap hidangan, jadi tumpuannya ialah mengoptimumkan jisim badan tanpa lemak.

Protein setiap hidangan: 19g

Serbuk Serbuk Bob Pea Protein

bob's red mill pea protein powder

Amazon Prime

$ 16

BERBELANJALAH SEKARANG

Masalah dengan banyak serbuk protein bukan whey adalah bahawa mereka tidak mengandungi semua sembilan asid amino penting, yang anda perlukan untuk membentuk protein lengkap, kata Katherine Brooking, M.S., R.D., pengasas Appetite for Health. Semua sembilan juga penting kerana asid amino penting tidak dihasilkan dalam tubuh; mereka perlu diperoleh melalui makanan.

Protein kacang, bagaimanapun, memecahkan acuan. Dibuat dari kacang yang kering dan tanah, ia mengandungi semua sembilan asid amino. “Walaupun ia lebih rendah dalam L-Methionine [yang membantu dalam penyembuhan luka] berbanding protein whey, ia tidak biasanya menjadi isu kerana ini terdapat dalam banyak makanan lain, termasuk ayam, keju, dan ikan, sumber haiwan seperti oat, benih, dan kacang. ”

Protein setiap hidangan: 21g

Moon Juice Organic Blue Beauty Adaptogenic Protein Powder

bulan juice adaptogenic protein powder

Amazon Prime

$ 55

BERBELANJALAH SEKARANG

Bagi mereka yang mencari serbuk protein organik semua-dalam-satu, Amy Shapiro M.S., R.D., pengasas Real Nutrition NYC, mengatakan pilihan ini bernilai tag harga yang lebih tinggi. “Ia mengandungi banyak superfood dalam hanya satu balang, meminimumkan perbelanjaan saya [keseluruhan],” katanya. “Dan terima kasih kepada kandungan antioksidannya, baik untuk hampir semuanya, seperti detoksifikasi logam berat (bagus untuk mereka yang makan tuna dan sushi), mengurangkan candida (untuk mencegah jangkitan yis), dan mengekalkan tahap tenaga.”

Protein setiap hidangan: 20g

Vital Proteins Collagen Peptides

Vital Proteins Collagen Peptides

Amazon Prime

$ 41

BERBELANJALAH SEKARANG

Pemakanan di dalam, kecantikan di luar! Isabel Smith, M.S., R.D., adalah peminat serbuk ini kerana senarai ramuannya yang bersih dan fakta bahawa protein yang digunakan – kolagen – menguatkan tulang, otot, dan sendi semasa bekerja untuk memperbaiki rambut, kulit dan kuku anda. “Kolagen dalam bentuk yang paling tulen membantu mempromosikan pengekalan elastin, yang menyumbang kepada kualiti elastik kulit [yang] sering hilang dengan usia,” katanya..

Protein setiap hidangan: 20g

Loading...