Dapatkan Fit dengan Belly Dancing – Dosis harian

Mencari cara yang menyeronokkan untuk terus membentuk? Mengapa tidak berhubung dengan “dewi dalaman” anda dan berikan perut menari dengan putaran! Marni Halasa, penari perut profesional (dan jurulatih skating angka di Chelsea Piers di New York City), jatuh cinta dengan muzik, gerakan tarian yang cantik, dan pakaian berwarna-warni lebih daripada 8 tahun lalu. Hari ini anda dapat melihatnya menggoncang barang-barangnya di skrin di Seks dan Kota 2.

Marni berkongsi nasihat tentang mengamalkan bentuk seni eksotik ini:

â ¢ Siapa pun boleh melakukannya.
Marni, yang lebih dari 40 tahun (luar biasa, saya tahu), mengatakan dia suka kenyataan bahawa menari perut adalah untuk wanita semua jenis badan dan umur. Oleh itu, anda tidak perlu bimbang tentang menjadi cukup muda atau mempunyai abs papan bungkus (sesetengah orang juga mengatakan bahawa menjadi sedikit curvier membantu mempamerkan gerakan).

â ¢ Anda akan mendapat badan yang lebih kuat dan lebih kencang.
Tarian Belly melibatkan mengasingkan kumpulan otot yang berbeza, jadi ia membantu menguatkan otot perut serta nada pinggul dan batang badan anda. Rutin tarian pembelajaran juga menggalakkan koordinasi dan ketahanan. “Ini salah satu cara yang paling memuaskan untuk kekal bersesuaian,” kata Marni.

â ¢ Anda boleh mencari pelbagai yang sesuai dengan anda.
Jangan ragu untuk bereksperimen dengan DVD yang berbeza atau cari kelas di kawasan anda. Marni adalah penggemar apa yang dia panggil “fusion perut” – dia mengambil kelas di NY di Broadway Dance dengan [link href = “http://amiramor.com/frontPage/” target = “_ blank” link_updater_label = “luar”] Amira Mor,

Pernahkah anda cuba menari perut??

-Barbara Brody, Editor Kesihatan

Loading...