Jenis Baru Brokoli Ini Mungkin Hanya Menyelamatkan Hidup Anda dan Bajet Anda

Bagaimana ini untuk kemalangan gembira: Walaupun penyelidik di University of Illinois berusaha untuk meningkatkan sifat anti-kanser brokoli, mereka mungkin juga mendapati cara untuk memperpanjang umur rak vegetarian. Jack Juvik, PhD, seorang profesor di jabatan sains tanaman di universiti, yang kajiannya baru-baru ini diterbitkan di PLOS ONE, mengatakan bahawa meletakkan satu bahan, methyl jasmonate (MeJA), pada tanaman sebelum dituai, dan satu lagi, 1-methylcyclopropene (1-MCP), selepas penuaian menaikkan kuasa memerangi kanser veggie-dan menjadikan hasilnya lebih lama.

Berapa lama lagi-dan lebih kuat? “Kami mendapati bahawa rawatan yang digabungkan hampir dua kali ganda jangka hayat apabila disimpan pada suhu peti sejuk standard dari kira-kira 7 hingga 15 hari sambil meningkatkan aktiviti antikanser sebanyak 60%,” kata Dr. Juvik.

Lebih banyak berita yang berpotensi baik-jika anda bukan penggemar brokoli yang besar, itu. Elizabeth Jeffery, PhD, pengarang bersama kajian dan seorang profesor pemakanan juga di University of Illinois, mengatakan bahawa ia akan mengambil lebih sedikit servis setiap minggu berbanding semasa yang disyorkan tiga hingga lima untuk mengurangkan risiko kanser tertentu sebanyak 40 hingga 50%.

“Itulah jenis arahan yang kita mahu pergi dengan penyelidikan kami,” katanya. “Matlamat kami adalah untuk membantu petani menghasilkan tanaman yang memastikan orang mendapat semua manfaat kesihatan yang berkaitan dengan brokoli.”

Dan bahan yang digunakan penyelidik merawat brokoli adalah sebatian nontoxik secara semulajadi yang dihasilkan di dalam tumbuhan dan diiktiraf secara meluas sebagai selamat. “Ia sesuatu yang tidak menimbulkan kening,” kata Dr Juvik. Satu telah diluluskan oleh Agensi Perlindungan Alam Sekitar A.S..

Matlamatnya adalah untuk membawa brokoli yang lebih baik untuk anda di pasar raya anda tidak lama lagi. Ia tidak perlu lama; penanam hanya perlu bersedia untuk menggunakan produk ini. Dan sementara versi yang baru dan tidak dipertingkat tidak akan menjadi buruk secepat yang ada sekarang, anda mungkin tidak perlu membayar banyak premium untuknya. Menambah bahan-bahan tanaman tidak begitu mahal, jelas Dr. Juvik. “Ia bahan yang murah dan anda memerlukan sejumlah kecil.”

Sebelum menawarkan kepada pengguna, Dr. Juvik ingin melakukan penyelidikan lebih lanjut untuk melihat apakah mereka boleh mendapatkan hasil yang sama dengan menggabungkan MeJA dan satu lagi bentuk 1-MCP menjadi satu rawatan dan bukannya dua.

Loading...