Aroma Therapy – Aroma Therapy Aroma

bunga, coffee beans, grapefruit, banana and jasmine blossoms

Thinkstock
Ketahui bagaimana aroma yang berbeza dapat membantu anda menurunkan berat badan, bekerja dengan lebih berkesan dan banyak lagi

bunga, coffee beans, grapefruit, banana and jasmine blossoms

Thinkstock
Berbual Sarang

Bolehkah kunci untuk tahun baru yang lebih baik menjadi semua dalam hidung anda? Aroma tertentu boleh membantu anda mengurangkan berat badan, kelihatan lebih baik dan lebih. Jadi, ambil bau setiap kali anda memerlukan rangsangan. Adakah ia berfungsi? Hei, ia tidak boleh cedera.

melati blossoms

Thinkstock
Jasmine

Meningkatkan keupayaan olahraga …
Bowl wanita melakukan 26.5% lebih baik dengan kehadiran haruman ini, menurut satu kajian. Sebabnya: Jasmine dianggap mengurangkan kebimbangan dan meningkatkan mood, dua faktor yang meningkatkan tingkah laku yang mahir.

bercampur florals

Shutterstock
Bunga bercampur

Membantu anda menyelesaikan tugas dengan cepat …
Bau ini membantu subjek kajian menyelesaikan serangkaian 66 ujian kognitif yang berbeza 17% lebih cepat daripada mereka yang tidak menghidu aroma.

kopi beans

Shutterstock
Kopi

Membuat keseronokan …
Sukarelawan yang berbau biji kopi dan kemudian diminta untuk menunjukkan apabila 60 saat telah berlalu menunggu, rata-rata, sehingga tanda 1:35 untuk bercakap.

pisang

Shutterstock
Pisang, Peppermint atau Apple Hijau

Merangsang penurunan berat badan …
Dalam kajian 3,193 orang, bau aroma ini membantu subjek menumpahkan kira-kira 5 paun sebulan-walaupun mereka tidak membuat perubahan pada diet atau senaman latihan mereka.

limau gedang

Thinkstock
Grapefruit

Membuat anda kelihatan lebih baik …
Lepaskan Botox dan spritz pada minyak wangi dengan jeruk merah jambu untuk kelihatan lebih muda. Orang yang memakai topeng yang disemai dengan aroma itu diminta meneka model usia – dan dipandang ringan sehingga 8 tahun.

Loading...