Nasihat daripada Joel Osteen – Bagaimana untuk menjadi lebih bahagia

foto of Joel Osteen

Diberkati oleh David Dobson

Baca untuk lima petua gembira dari Joel Osteen, pengarang
Setiap Hari Jumaat: Bagaimana Menjadi Lebih Selamat 7 Hari Seminggu.

1. Cari hadiah setiap hari.

“Bagaimana anda memulakan hari itu akan menentukan jenis hari anda, bukannya bangun dan berfikir, ‘Saya tidak mahu pergi bekerja hari ini,’ memberi tumpuan kepada perkara-perkara positif seperti pulang ke rumah atau bersenang-senang makan tengah hari yang anda ada bersama rakan sekerja. “

2. Jangan berikan kuasa anda.

“Setiap hari kami mempunyai banyak peluang untuk marah, tertekan atau tersinggung, tetapi apa yang anda lakukan apabila anda memanjakan emosi negatif ini memberi sesuatu di luar diri anda untuk mengatasi kebahagiaan anda.

3. Ketahui siapa yang harus diabaikan.

“Perselisihan atau insiden yang membabitkan seseorang yang tidak penting kepada anda, seperti seorang lelaki yang memecat anda dalam trafik atau juruwang kasar, adalah sesuatu yang harus dilepaskan dari bahu anda. Simpan usaha untuk menyelesaikan konflik dengan orang yang anda hargai.”

4. Jadilah seorang pemenang, bukan seorang mangsa.

“Anda akan mengalami masa yang sukar – itulah nyawa. Tetapi saya berkata, ‘Tidak ada yang berlaku kepada anda, ia berlaku untuk anda. ‘ Lihat positif dalam peristiwa negatif. Apabila ayah saya berlalu, saya telah hancur, tapi itu yang memberi inspirasi kepada saya untuk mengikuti jejaknya dengan kementerian saya. “

5. Raikan kejayaan orang lain.

“Kita hidup dalam budaya yang menghargai orang lain, tetapi akhirnya lebih memuaskan, untuk membantu orang mencapai matlamat mereka. Daripada rasa cemburu, ingatlah: Jika Tuhan melakukannya untuk mereka, Dia boleh melakukannya untuk kamu.”

Loading...