Kraf Vase DIY – Kerajinan Vas Mudah

<p>Ubah semula bahan daur ulang anda sebagai pasu ceria untuk bunga pertama musim semi.</p><p>Bahan:</p><p> & # x00B7; Gelas kaca, dibersihkan, dengan label dibuang</p><p> & # x00B7; Pita pengukur</p><p> & # x00B7; Gunting</p><p> & # x00B7; 2 atau 3 warna kertas tisu</p><p> & # x00B7; Gam Pekat decoupage Mod</p><p>Arahan:</p><p><strong>1. </strong>Ukur lilitan balang. Potong beberapa & # x00BD; “- hingga 1” seluruh jalur setiap warna kertas kepada panjang ini.</p><p><strong>2. </strong>Sapukan Mod Push di sekitar bahagian bawah 1 “balang dan letakkan jalur kertas di atasnya, perlahan-lahan melicinkan apa-apa kedutan atau gelembung. Teruskan dengan cara ini, papak kertas yang bertindih sedikit, sehingga balang dilindungi.</p><p><strong>3. </strong>Kotkan balang yang dilindungi dengan 1 atau 2 lapisan Mod Podge, mengikut arah pakej. Biarkan kering.</p><p>“title =” Vase Kraft Kertas Tisu ”</p><p>src = “https://hips.hearstapps.com/wdy.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f5f8534508e_-_1-container-magic-tissue-paper-vase-lgn-37152984.jpg?crop = 1xw: 0.375xh; pusat, atas & saiz semula = 480: * ”</p><p>/></p><div class= Ngoc Minh Ngo

Segarkan rumah anda dengan bekas yang sederhana ini

<p>Ubah semula bahan daur ulang anda sebagai pasu ceria untuk bunga pertama musim semi.</p><p>Bahan:</p><p> & # x00B7; Gelas kaca, dibersihkan, dengan label dibuang</p><p> & # x00B7; Pita pengukur</p><p> & # x00B7; Gunting</p><p> & # x00B7; 2 atau 3 warna kertas tisu</p><p> & # x00B7; Gam Pekat decoupage Mod</p><p>Arahan:</p><p><strong>1. </strong>Ukur lilitan balang. Potong beberapa & # x00BD; “- hingga 1” seluruh jalur setiap warna kertas kepada panjang ini.</p><p><strong>2. </strong>Sapukan Mod Push di sekitar bahagian bawah 1 “balang dan letakkan jalur kertas di atasnya, perlahan-lahan melicinkan apa-apa kedutan atau gelembung. Teruskan dengan cara ini, papak kertas yang bertindih sedikit, sehingga balang dilindungi.</p><p><strong>3. </strong>Kotkan balang yang dilindungi dengan 1 atau 2 lapisan Mod Podge, mengikut arah pakej. Biarkan kering.</p><p>“title =” Vase Kraft Kertas Tisu ”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/wdy.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f5f8534508e_-_1-container-magic-tissue-paper-vase-lgn-37152984.jpg?fill = 320: 426 & saiz semula = 480: * ”<br/>/></picture><p></span></p><div class= Ngoc Minh Ngo

Jalur Lembut

Ubah semula bahan daur ulang anda sebagai pasu ceria untuk bunga pertama musim semi.

Bahan:

· Gelas kaca, dibersihkan, dengan label dikeluarkan

· Pita pengukur

· Gunting

· 2 atau 3 warna kertas tisu

· Mod Push decoupage gam

Arahan:

1. Ukur lilitan balang. Potong beberapa ½ “- hingga 1” seluruh jalur setiap warna kertas kepada panjang ini.

2. Sapukan Mod Push di sekitar bahagian bawah 1 “balang dan letakkan jalur kertas di atasnya, perlahan-lahan melicinkan apa-apa kedutan atau gelembung. Teruskan dengan cara ini, papak kertas yang bertindih sedikit, sehingga balang dilindungi.

3. Kotkan balang yang dilindungi dengan 1 atau 2 lapisan Mod Podge, mengikut arah pakej. Biarkan kering.

bakul weave vases craft with ribbon

Ngoc Minh Ngo
Keranjang Menenun

Gunakan tin sup dan pastel reben untuk membuat kapal-kapal ceria ini.

Bahan:

· Kopi atau sup boleh, dibersihkan, dengan label dikeluarkan

· Pita pengukur

· 2 warna reben grosgrain dengan lebar yang sama (½ “hingga 1”)

· Pilihan: Reben nipis (¼ “hingga ½”) untuk bahagian atas dan bawah

· Gunting

· Gun gam panas dan batang gam

Untuk arahan, sila luncurkan 4 slaid seterusnya.

bakul weave vases craft with ribbon

Ngoc Minh Ngo
Langkah 1

Ukur ketinggian dan lilitan boleh; tambah ½ “kepada setiap. Untuk satu pita warna: Potong sebanyak kepingan pada ukuran lilitan yang diperlukan untuk menutupi secara mendatar, ditambah 2 untuk bahagian atas dan bawah. Untuk warna kedua: Potong sebanyak kepingan pada ukuran ketinggian yang diperlukan untuk menutupi secara menegak. (Untuk boleh 5 “tinggi oleh 12”, anda akan memerlukan tujuh 12½ “keping 1” reben dalam satu warna, dua belas 5½ “-long keping di sisi lain.)

bakul weave vases craft with ribbon

Ngoc Minh Ngo
Langkah 2

Susun kepingan yang lebih lama di atas meja (menempah bahagian atas dan bawah) dengan sentuhan yang menyentuh, mewujudkan segi empat tepat. Sapukan gam panas di sepanjang salah satu reben yang lebih pendek, kemudian letakkannya dengan teliti di atas satu ujung segi empat tepat untuk memegang reben panjang di tempatnya. Luruskan reben panjang, jika perlu, sementara gam basah. Biarkan kering.

bakul weave vases craft with ribbon

Ngoc Minh Ngo
Langkah 3

Bermula pada akhir terpaku, menenun sepotong pendek reben di atas dan di bawah yang lama. Dapatkannya sedekat mungkin ke bahagian pendek pertama, kemudian pasangkannya di bahagian atas dan bawah dengan gam. Teruskan dengan kepingan pendek, berselang-seli di atas / bawah, sehingga seluruh persegi panjang ditenun. Potong mana-mana lebihan.

bakul weave vases craft with ribbon

Ngoc Minh Ngo
Langkah 4

Balut segiempat tepat di sekeliling kaleng, dan gam panas yang pendek untuk menutup penutup yang bertentangan. Sapukan garisan gam di bahagian atas kandang dan pasangkan satu reben tersimpan, lipat di bawah untuk menyembunyikan pinggir mentah. Ulangi di bahagian bawah tin.

whtie puff paint vases crafts

Ngoc Minh Ngo
Hanya putih

Cat puff menambah dimensi – dan gaya – hingga botol pasu kaca.

Bahan:

· Gelas kaca, dibersihkan, dengan label dikeluarkan

· Tiub cat puff putih

· Cat semburan putih matte

Arahan:

1. Menerapkan tekanan walaupun, lukis reka bentuk pada balang dengan hujung cat puff. Biarkan cat kering sepenuhnya (dua kali ganda disyorkan pada pembungkusan).

2. Di dalam ruang yang mempunyai pengudaraan yang baik di atas permukaan yang dilaputi akhbar, sapukan cat cahaya semburan ke balang, memegang 12 “di luar, biarkan kering. Sapukan 2 atau 3 kot cahaya yang lebih banyak, balang dilindungi sepenuhnya.

Loading...