Coklat, Cherry & Pistachio Pinwheels di WomansDay.com- Resipi Pencuci mulut Coklat

Hasil:

40

Masa Persediaan:

2

Jam

15

minit

Jumlah masa:

2

Jam

45

minit

Bahan-bahan
1 1/2
tongkat mentega
1 c.
gula
1 sudu kecil.
serbuk penaik
1/2 sudu teh.
garam
1
telur besar
kuning telur besar
2 c.
tepung serbaguna
1 oz.
coklat penaik tanpa gula
1 sudu kecil.
ekstrak vanila
1/4 c.
kacang pistachio
1/2 sudu teh.
Ekstrak Almond
8
jatuhkan setiap warna makanan hijau dan merah
1/4 c.
ceri manis atau cranberry kering
Arah
  1. Pukul mentega, gula, serbuk penaik, dan garam dalam mangkuk besar dengan mixer pada kelajuan tinggi 3 minit atau sehingga berbulu. Pukul telur dan kuning telur sehingga rata. Kurangkan kelajuan pengadun ke tahap rendah; pukul tepung sehingga dikombinasikan.
  2. Bahagikan adunan pada pertiga; letakkan setiap bahagian dalam mangkuk yang berasingan. Tambah coklat cair dan 1/2 sudu teh vanila ekstrak ke 1 mangkuk; pistachios, ekstrak almond, dan warna makanan hijau ke mangkuk lain; dan ceri, baki 1/2 sdt ekstrak vanila dan warna makanan merah ke mangkuk terakhir. Kacau sehingga bahan-bahan telah dicampur.
  3. Letakkan setiap bahagian antara 2 helai kertas lilin. Dengan pin roll, gulung setiap satu ke segi empat tepat 10 inci. Keluarkan kertas atas kertas. Lapurkan lapisan ceri pada lapisan coklat, keluarkan kertas lilin, kemudian balikan lapisan pistachio pada lapisan ceri. Membekukan 10 minit sehingga sedikit tegas. Keluarkan kertas lilin dari atas. Bermula pada satu sisi yang panjang, ketat menggulung gaya jeli-roll, mengelupas dari kertas lilin bawah seperti yang anda pergi dan menekan bersama-sama apa-apa keretakan dalam adunan coklat. Bungkus dan bekukan 45 minit sehingga tegas.
  4. Ketuhar ketuhar hingga 350 ° F. Sediakan lembaran penaik (s). Potong log dalam 1/4 inci kepingan tebal. Letakkan pinwheel 2 inci selain pada lembaran penaik ungreased.
  5. Panggang 10 hingga 12 minit sehingga bahagian bawahnya berwarna emas. Segera keluarkan pada rak dawai untuk menyejukkan sepenuhnya.

Petua & Teknik

Loading...