Lasagna Sayur Madu – Resep Itali Mudah

gambar

Jim Franco

Untuk versi lasagna tradisional yang lebih sihat, cubalah adaptasi ini yang menggantikan keju penuh lemak dengan sayur-sayuran yang sayuran yang sayuran dan campuran ricotta bebas lemak, keju krim bebas lemak dan mozzarella lemak yang berkurangan.

Cal / Serv:
276
Hasil:

9

Masa Persediaan:

0

Jam

30

minit

Jumlah masa:

1

jam

15

minit

Bahan-bahan
1
pakej oven-siap mie lasagna
3
zucchini kecil
1
terung kecil
2
lada kuning
Semburan masak nonstick
1
ricotta bebas lemak bekas
4 oz.
Keju krim bebas lemak
1
jar marinara jar
1 1/4 c.
mozzarella berkurangan lemak
2 sudu besar.
Parmesan parut
Hiaskan: pasli cincang
Arah
  1. Panci luar panas atau pan grill dapur. Anda memerlukan 13 x 9-in. baking dish.
  2. Letakkan mi dan air untuk menutupi dalam baking dish. Biarkan selama 15 minit atau sehingga lembut dan lembut.
  3. Sementara itu, jus sayuran dengan semburan masak. Bakar 8 hingga 12 minit, beralih seperti yang diperlukan, sehingga ringan dan hangat. Pindahkan ke papan pemotong dan potong saiz potongan. Kerosakan untuk dicampur.
  4. Ketuhar ketuhar hingga 375ºF. Mie hantar ke tuala kertas. Tuangkan air dari baking dish dan lap kering. Campurkan ricotta, keju krim dan 2 sudu air dalam mangkuk sehingga dicampur dengan baik.
  5. Spread 1/2 cawan marinara saus di bahagian bawah baking dish. Lay 3 mi melintang di atas. mi dengan campuran ricotta 2/3 cawan. Teratas dengan 1 cawan sayur, 2/3 cawan, 1/4 cawan mozzarella dan 2 sendok teh Parmesan. Ulangi lapisan dua kali.
  6. Teratas dengan mi yang tersisa dan sos (mengetepikan sayuran dan mozzarella yang tinggal). Tutup dengan kerajang dan bakar selama 30 minit.
  7. Terlihat, atas dengan sayuran dan keju yang tersisa, dan bakar 15 minit atau sehingga mi lembut apabila ditembusi di tengah dan keju dicairkan.
Loading...