Leeks dan Cendawan pada toast Cheesy dengan Resipi Telur Goreng

leeks and mushrooms on cheesy toasts with fried eggs

Steve Giralt; Gaya makanan oleh Vivian Lui; Penggayaan prop oleh Marina Malchin

Plat besar telur, toast cheesy, dan sayur-sayuran yang sotong nikmat ini mudah dan selesa, dan berfungsi sama seperti makan malam seperti sarapan pagi atau sarapan pagi.

Cal / Serv:
397
Hasil:

4

Masa Persediaan:

0

Jam

25

minit

Jumlah masa:

0

Jam

25

minit

Bahan-bahan
1/4 c.
minyak zaitun
3
leeks sederhana
garam kosher
Lada
1 lb.
cremini atau cendawan putih
1
bawang putih cengkih
1/2
pakej bayam
1 sudu besar.
jus lemon segar
2 sudu besar.
tarragon segar dicincang
4
telur besar
4
roti negara
2 oz.
Gruyere atau keju Swiss
Arah
  1. Panaskan minyak 1 sudu besar dalam periuk besar di atas api sederhana; tambahkan daun bawang dan 1/2 sudu teh setiap garam dan lada dan masak, ditutupi, kacau sekali-sekala, sehingga lembut, 7 hingga 8 minit; pindah ke pinggan.
  2. Panaskan 2 sudu minyak dalam kuali (tidak perlu membersihkan) di atas api yang sederhana tinggi. Masukkan cendawan dan masak, lambat sekali, sehingga coklat keemasan dan lembut, 3 hingga 5 minit. Masukkan bawang putih ke kuali dan masak, kacau selama 1 minit. Kurangkan haba kepada rendah, kembalikan leeks ke kuali bersama dengan bayam dan masak, lipat bersama sehingga bayam mula layu, kira-kira 2 minit; keluarkan dari haba dan kacau dalam jus lemon dan tarragon.
  3. Sementara itu, panaskan broiler itu. Panaskan sisa minyak sudu dalam kuali nonstick besar di atas api sederhana. Crack telur ke dalam kuali dan masak, tertutup, untuk derma yang dikehendaki, kira-kira 2 minit untuk kuning kecil berair.
  4. Letakkan roti di atas lembaran pembakar broiler-foil yang dipenuhi foil. Taburkan dengan keju. Buangkan hingga keju mulai coklat, 1 hingga 2 minit. Hidangkan telur dan roti panggang dengan campuran bawang.

Petua & Teknik

Loading...