Lemon Chicken Kebab dengan Resipi Salad Zucchini – Resipi Ayam di WomansDay.com

Lemony Chicken Kebabs with Zucchini Salad

John Kernick / Hari Wanita

Kunci untuk hidangan ini adalah menyikat ayam secara teratur dengan jus lemon semasa memanggang, yang menambah rasa karamel yang hebat. Kebab ini masak dengan cepat, jadi anda tidak perlu merendam lidi di dalam air-tetapi jika anda lebih suka menyesatkan di sisi berhati-hati, anda boleh membungkus hujung di foil.

Cal / Serv:
287
Hasil:

4

Masa Persediaan:

0

Jam

25

minit

Jumlah masa:

0

Jam

25

minit

Bahan-bahan
3
lemon
4
dada ayam tanpa kulit, tanpa kulit
1/2 sudu teh.
oregano kering
Garam dan lada halus
4
zucchini kecil (kira-kira 1 lb)
1 sudu besar.
minyak zaitun
2 oz.
keju feta
2 sudu besar.
cincang dihiris
Arah
  1. Letakkan gril ke medium-tinggi. Kencangkan jus 1 lemon ke dalam mangkuk kecil. Potong 2 lemon selebihnya separuh. Thread ayam ke 8 tusuk kecil dan musim dengan oregano dan 1/4 sudu teh setiap garam dan lada.
  2. Minyak ringan panggangan. Bakar ayam itu, beralih sekali-sekala dan memberus dengan jus lemon, sehingga dimasak, 6 hingga 8 minit; memindahkan ke piring.
  3. Sementara itu, sikat zucchini dengan minyak dan musim dengan 1/4 sudu teh setiap garam dan lada. Grill sehingga hanya lembut, 3 hingga 5 minit setiap sisi. Bakar bahagian lemon, potong ke bawah, sehingga hangus, kira-kira 2 minit.
  4. Potong zucchini menjadi 1/2-in. keping dan membahagi di antara pinggan. Taburkan dengan feta dan chives. Hidangkan dengan bahagian lemon panggang.

Petua & Teknik

Loading...