Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 54

gambar

Jonny Valiant / Hari Wanita

Rasa ini boleh dilihat dari tanah, tetapi rasanya seperti syurga, dengan kek span coklat lembut dilancarkan dengan keju krim mocha mengisi dan slatered dengan coklat frosting lezat bittersweet.

Cal / Serv:
494
Hasil:

12

Masa Persediaan:

1

jam

0

minit

Jumlah masa:

2

Jam

0

minit

Bahan-bahan
Pengisian Mocha
2 sudu kecil.
serbuk espresso segera
1 sudu besar.
minuman keras kopi
1 1/2
batu bata sejuk krim keju
1 c.
gula gula-gula
Coklat Sponge Cake
2 sudu besar.
tepung kek (tidak meningkat diri)
c.
tepung kek (tidak meningkat diri)
c.
Serbuk serbuk coklat tanpa gula
1/2 sudu teh.
setiap serbuk penaik dan garam halal
5
telur besar, dipisahkan
3/4 c.
gula pasir
2 sudu kecil.
ekstrak vanila
Gula gula, untuk debu
Chocolate Frosting
c.
krim tebal
2 sudu kecil.
setiap mentega unsalted dan sirap jagung ringan
1
cip coklat bittersweet
Hiaskan: ular fondant (resipi di bawah)
Arah
  1. Dalam cawan kecil, kacau bersama serbuk espresso dan minuman keras kopi sehingga dibubarkan. Dalam pemproses makanan, menggabungkan keju krim, gula gula dan campuran kopi hingga halus. Dinginkan 1 jam.
  2. Panaskan ketuhar hingga 400 ° F. Rapi jaket 15 1/2 x 10 1/2 x 1-in. jeli roll pan dengan semburan masak. Barisan dengan kertas kertas dan kot dengan semburan. Debu dengan tepung 2 sudu tepung, ketik di sekitar pan untuk melapisi sepenuhnya. Ketik tepung lebihan. Dalam mangkuk kecil, bungkus tepung 1/3 cawan tepung, serbuk koko, serbuk penaik dan garam.
  3. Dalam mangkuk besar, pada kelajuan sederhana tinggi dengan pengadun pegang tangan, pukul putih telur sehingga berbuih. Secara beransur-ansur meneguk dalam 1/2 cawan gula pasir. Pada kelajuan tinggi, pukul putih sehingga bentuk puncak kaku dan tebal.
  4. Dalam satu lagi mangkuk besar dengan pemukul yang sama (tidak perlu membasuh pemukul), pukulan kuning telur dan baki 1/4 cawan gula pada kelajuan tinggi sederhana 2 minit, atau sehingga menebal dan pucat. Pada kelajuan rendah, pukul ekstrak, kemudian campuran tepung. Kacau 1/4 dari putih yang dipukul menjadi campuran kuning telur untuk meringankan (menghalang putih daripada menggelegar). Campuran kuning telur ke dalam putih yang tinggal. Keluarkan adunan ke dalam periuk yang disediakan di lapisan yang sama.
  5. Bakar selama 12 minit, atau sehingga kek mengunyah dan mata air atas kembali apabila ditekan ringan. Debu yang kuat tuala dapur yang bersih dengan gula kira-kira 1/3 cawan gula. Balikkan kek panas ke kawasan tuala. Keluarkan pan; berhati-hati mengupas kertas perkamen. Bermula dari sisi yang panjang, ketat kek roll dengan tuala. Letakkan bahagian jahit ke atas rak dawai. Biarkan sejuk sepenuhnya.
  6. Campurkan krim, mentega dan sirap jagung dalam ukuran kaca 1-qt; microwave pada 1 1/2 minit tinggi atau sehingga mendidih. Tambah coklat; biarkan berdiri 3 minit. Pukul hingga rata. Biarkan selama 30 minit atau sehingga campuran telah menebal kepada konsistensi frosting dalam tin.
  7. Berhati-hati merungkai kek pada papan pemotong (cuti tuala). Letakkan kek secara merata dengan mengisi mocha. Bermula dari sisi yang panjang, kek roll menjadi log. Angkat log ke sekeping bungkus plastik; bungkus dan penyejuk, jahitan bawah ke bawah, sehingga mengisi firma.
  8. Dengan pisau bergerigi, potong 3-in. keping diagonal dari satu hujung log dan 2-dalam. keping diagonal dari ujung bertentangan untuk digunakan sebagai tunggakan cawangan. Letakkan balok, jahitan bawah ke bawah, pada pepenjuru yang sedikit pada hidangan piring. Menggunakan foto sebagai panduan, lampirkan 3-in. tunggul ke sisi kek dengan beberapa frosting untuk membentuk bentuk Y. Tempat tinggal 2-in. tunggul di atas kayu balak, berdekatan dengan ujung Y, dengan memotong hujung di arah yang bertentangan dari tunggul lain. Menggunakan spatula icing kecil, log beku dan tunggul, memohon pembekuan.
  9. Menggunakan gel merah atau tampal warna makanan, cawan 1/4 cawan putih fondant; secubit bola ukuran kacang dan membentuk lidah ular. Gulung baki fondant menjadi 12-in. tali kira-kira 1/2 inci tebal. Roll 2 Tbsp fondant putih ke dalam 12-dalam nipis. tali. Gulung tali putih dan merah bersama sehingga 18 inci panjang. Satu inci dari hujung, gulung jepit untuk membuat kepala. Dengan gunting atau pisau, potong celah mendatar untuk membuat mulut; masukkan lidah. Potong kismis atau cranberry yang dilindungi coklat untuk mata dan hidung.

Back to Top