Makanan Amerika – Resepi Makan Malam Serantau di WomansDay.com

serantau recipes

Iain Bagwell

Amerika menawarkan pelbagai masakan menarik, dimakan dari bahan-bahan asli dan rasa yang diimport dari negara-negara yang tak terhitung jumlahnya. Musim panas ini, dapatkan rasa semua negara yang ditawarkan dengan melawat kawasan-kawasan yang berlainan di Amerika Syarikat-dari keselesaan dapur anda sendiri. Walaupun anda tidak mempunyai peluang untuk melintasi negara merentasi musim panas ini, anda boleh mengambil keluarga dan citarasa mereka dalam perjalanan yang mereka tidak akan lupa. Dari hulu utara New England ke hamparan Barat, kami mempunyai menu pantai-ke-pantai yang merayakan semua perisa tanah bebas.

England baru

gambar

Dengan bandar-bandar tepi pantai yang indah dan sejarahnya, New England adalah rumah kepada beberapa tradisi makanan yang unik. Makanan laut terutamanya udang galah, kerang dan ketam – adalah hidangan utama, seperti hidangan yang memaparkan biji dan jagung, yang mengulangi pendebungaan koloni kuliner dan penduduk asli. Untuk benar-benar menikmati yang terbaik yang ditawarkan oleh rantau ini, apabila menyediakan resipi salad crabmeat yang disenaraikan di bawah, cuba gunakan varieti kerang di Pantai Timur, termasuk biru, peekytoe atau kepiting batu / labah-labah. Foto untuk Hari Wanita oleh Stephanie Foley

Hearty Clam Chowder (ditunjukkan di atas)

Sarang Salad Crabmeat

Salad Succotash
Boston Cream Pie


Selatan

gambar

Terkenal dengan hidangannya yang kaya dengan rasa (dan pesona), masakan di rantau ini adalah salah satu yang paling khas di Amerika. Walaupun hidangan mungkin sama dari negeri ke negara-anda akan mendapati banyak ubi keledek, pecan, daging babi dan hidangan goreng-penyediaan sangat berbeza. Maknanya: Selatan dipuji untuk barbeku, tetapi tiada siapa yang mempersiapkannya dengan cara yang sama, dari tulang rusuk babi cuka di timur laut Carolina hingga ke pedas pedas dengan saus putih di Alabama. Foto untuk Hari Wanita oleh Iain Bagwell.

Pecan-Crusted Lele (ditunjukkan di atas)

Ayam Fried Terbaik

Biskut Flaky Tender
Peach-Blackberry Cobblers


Pantai Teluk

gambar

Teluk berkongsi beberapa adat masakan dengan Selatan, tetapi ia masih mengekalkan gaya tersendiri, terima kasih kepada peneroka Eropah awal-iaitu Perancis dan Sepanyol-yang sumbangannya berkembang menjadi apa yang diketahui hari ini memasak Cajun dan Creole. Kedua-dua masakan adalah unik, tetapi berkongsi beberapa elemen biasa: penggunaan makanan laut, rempah, berasaskan beras dan beras. Foto untuk Hari Wanita oleh Mark Thomas.

New Orleans Shrimp ‘n’ Grits (ditunjukkan di atas)

Udang Gumbo

Sosej dan Ayam Jambalaya
Pisang Cantik Foster Roti Puding


Midwest

gambar

Mudah dan substansial mentakrifkan “rotibasket” Amerika. Pertanian adalah di tengah-tengah rantau ini, yang dibentuk oleh pengaruh-pengaruh Eropah Barat-terutamanya Jerman dan Scandinavia-dan suram, musim sejuk yang keras yang memaksa penduduk untuk menghindar dari hasil segar dan rempah-rempah eksotis dan lebih bersandar ke casseroles dan hidangan daging yang hangat. Tenusu merupakan tulang belakang rantau ini, sebagai tambahan kepada sayur-sayuran berkani, daging merah dan ikan air tawar seperti ikan trout. Foto untuk Hari Wanita oleh Charles Schiller.

Lentil dan Ham Stew

Panfried Trout

Beban Daging Terbaik (ditunjukkan di atas)
Cookies Superchip Oatmeal


Barat daya

gambar

Ditetap oleh pengembara mencari gaya hidup yang berbeza, negara-negara ini terus menyerang di dapur, mencipta masakan yang unik dan seringnya kombinasi kombinasi api-api dari pemukim Mexico dan Sepanyol dan puak-puak Native American. Di sini anda akan menemui lada cabai yang dipanggang, dipanggang dan disumbat dengan pelbagai cara, dan juga digunakan dalam salsas segar. Gambar untuk Hari Wanita oleh Caren Alpert.

Poster Chicken Slow-Cooker

Poblano Chiles-Stuffed Chiles

Pasta Salad Barat Daya Panggang (ditunjukkan di atas)
Bar Cheesecake Margarita


Pantai Barat

gambar

Terkenal dengan tumpuannya untuk makan segar dan tempatan-tidak menyebutkan penciptaan masakan Fusion-Pantai Barat adalah salah satu tempat makanan yang tidak boleh dibosankan. Memandangkan kelimpahan tempatan dan kepelbagaian etniknya, masakan di sini adalah campuran yang meriah, termasuk gaya Mexico, Asia dan Asia Tenggara. California adalah sebuah rumah kuasa hasil, yang menyediakan lebih daripada separuh buah-buahan dan sayur-sayuran di negara ini, sementara Pacific Northwest-khususnya Oregon, Alaska dan Washington-dipuji untuk makanan laut, buah batu dan kopi. Untuk meraikan eksport terbaik di rantau ini, memilih halibut Pasifik untuk resipi ikan di bawah dan pelbagai apel Washington, seperti Braeburn atau Fuji, untuk pemakan ayam. Foto untuk Hari Wanita oleh Ann Stratton.

Halibut berkulit walnut dengan Orange Salsa

Bungkusan Alpukat-Bean (ditunjukkan di atas)

Ayam Buah-Buahan Apple
Strawberry Tart Pedesaan

gambar

Loading...