Pai Beef Curried (Samosas)

gambar

Mary Ellen Bartley

Pembuka selera yang diilhamkan oleh India ini adalah cincang untuk mencambuk: Bakar pai kerak yang disejukkan dan isi dengan campuran kentang, bawang dan daging lembu tanah yang berseri yang mencerahkan dengan serbuk halia dan kari.

Cal / Serv:
689
Hasil:

4

Masa Persediaan:

0

Jam

30

minit

Jumlah masa:

0

Jam

50

minit

Bahan-bahan
1
peti sejuk pai peti sejuk
2 sudu kecil.
minyak
1 c.
Daging kentang
1/2 c.
bawang cincang
8 oz.
Lean Ground Beef
2 sudu besar.
serbuk kari
1 sudu besar.
setiap bawang putih dan halia yang dicincang
1/4 sudu teh.
setiap garam dan lada
1 c.
kacang hijau beku
1/2 c.
sup ayam atau air
1
telur besar
Berkhidmat dengan: dibeli chutney
Arah
  1. Panaskan ketuhar hingga 400ºF. Kotak lembaran pembakar dengan semburan kayu bukan kayu. Biarkan kerak pai duduk pada suhu bilik selama kira-kira 15 minit.
  2. Sementara itu, minyak panas di kuali bukan logam besar di atas api yang sederhana tinggi. Sauté kentang dan bawang 4 minit atau sehingga hampir lembut. Tambah daging lembu; masak 2 minit, berpecah, sehingga tidak lagi merah jambu. Keluarkan apa-apa kelebihan lemak. Kembali ke haba.
  3. Kacau serbuk kari, bawang putih, halia, garam dan lada; masak 1 minit. Kacau dalam kacang dan sup ayam; masak 2 minit sehingga hampir kering dan kentang lembut. Keluarkan dari haba; biarkan sejuk sedikit.
  4. Keluarkan kerak pai pada papan pemotong. Potong 4 baji sama. Keringkan 1 baji dengan air. Tempat 1/3 cawan mengisi separuh daripada baji, meninggalkan kira-kira 1/2-dalam. sempadan di kedua-dua belah pihak. Lipat separuh untuk membuat segitiga, menekan tepi untuk mengelak pengisi. Pindahkan ke lembaran penaik. Ulangi dengan baki kerak dan mengisi.
  5. Berus ringan dengan telur. Bakar 15 hingga 20 minit sehingga keemasan. Hidangkan samosas hangat dengan chutney di sebelah.
Loading...