Pizza Grilled – Resepi Itali Mudah

gambar

Antonis Achilleos

Letakkan panggangan untuk membuat pai saiz peribadi yang mudah dan lazat. Pergi ke laluan klasik dengan sos marinara, mozzarella yang dicincang, Parmesan parut dan oregano kering-atau cuba versi Margherita dengan tomato dihiris, mozzarella segar dan daun basil segar-untuk hidangan yang mudah dan sihat.

Cal / Serv:
274
Hasil:

4

Masa Persediaan:

0

Jam

20

minit

Jumlah masa:

0

Jam

30

minit

Bahan-bahan
1 lb.
adunan pizza, pada suhu bilik
3 sudu besar.
minyak zaitun
3/4 c.
saus marinara
6 oz.
mozzarella
3 sudu besar.
Parmesan parut
1 sudu kecil.
oregano kering
Arah
  1. Panggar panas ke medium. Regangkan setiap kuarter adunan sehingga kira-kira 7 hingga 8 inci. bulat atau bentuk bujur dan kira-kira 1/8-dalam. tebal. Berus kedua-dua belah dengan minyak dan letakkan pada 2 helai baking.
  2. Letakkan doh pizza di atas panggangan dan masak, tertutup, sehingga puncaknya mulai gelembung dan bahagian bawah menjadi garing, kira-kira 2 minit. Matikan pembakar pada satu sisi gril. Menggunakan penyepit, putar kerak dan pindahkan ke sisi panggangan grill.
  3. Bekerja dengan teliti, sebarkan saus di atas setiap pizza kemudian atas dengan mozzarella, Parmesan dan oregano. Tutup penutup dan panggang sehingga bahagian bawah ditenun dan keju cair, 7 hingga 10 minit, berputar pizza selepas 3 minit.
Loading...