Polenta Squares dengan Resipi Bolognese Topping di WomansDay.com- Resipi Mudah

gambar

John Uher
Hasil:

1

Masa Persediaan:

0

Jam

20

minit

Jumlah masa:

0

Jam

20

minit

Bahan-bahan
Polenta:
1 qt.
susu
1/2 sudu teh.
garam
1/4 sudu teh.
Lada
1 1/2 c.
cornmeal kuning
1/2 c.
Parmesan parut
1/2 c.
dicincang keju Fontina
Bolognese Topping:
1 sudu besar.
minyak zaitun
1/2 c.
bawang cincang
1/2 c.
lobak merah
1
pakej Itali Turki Sosej
1
boleh potong potong tomat potong dadu dengan bawang putih dan minyak zaitun
Hiaskan: pasli cincang
Arah
  1. Coat 15 1/2 x 10 1/2-in. panci penaik rim dengan semburan nonstick.
  2. Buat Polenta: Susu panas, 1 gelas air dan garam dan lada dalam periuk besar di atas api yang sederhana hingga masak. Pukul dalam tepung jagung dan masak, pukul terus, 3 minit, atau sehingga tebal dan licin. Keluarkan dari haba; kacau dalam keju. Segera tuangkan ke dalam periuk yang disediakan; merebak secara merata. Sejuk; tutup dan simpan selama 30 minit, atau sampai teguh.
  3. Sementara itu, buat Bolognese Topping: Panaskan minyak dalam kuali medium nonstick ke atas api yang sederhana tinggi. Masukkan bawang dan lobak merah; tumis 2 minit sehingga lembut. Tambah ayam belanda; masak, pecah pecahan menjadi kepingan kecil, 6 minit, atau sehingga tidak lagi merah jambu. Tambah tomato dan jus mereka; masak 1 minit untuk menggabungkan rasa.
  4. Untuk berkhidmat: Pemanasan panas. Baris lembaran penaik dengan foil. Potong polenta ke dalam 10 baris memanjang, 7 baris bersilang. Letakkan dataran pada lembaran penaik yang disediakan. Broil 3 masuk dari sumber haba 5 hingga 6 minit sehingga polenta dicat. Sendok 1 sudu teh hangat di atas setiap persegi. Tempatkan di pinggan hidangan. Hiaskan dengan pasli.

Petua & Teknik

Loading...