Pumpkin Crème Brûlée

Kaya dan berkrim di bahagian dalam, rapuh dan bersalut gula di atas – tidak hairanlah bahawa klasik Perancis ini adalah kegemaran di seluruh dunia. Menambah labu tulen meminjamkan sentuhan moden yang sesuai untuk jatuh.

Cal / Serv:
339
Hasil:

6

Masa Persediaan:

0

Jam

20

minit

Jumlah masa:

1

jam

0

minit

Bahan-bahan
Suatu butane butane kecil, dijual terutamanya untuk crème brûlée, membuat karamel gula pada puncaknya. (Lihat obor Bed Bath & Beyond yang ditetapkan dengan empat ramekin; $ 19,99.) Sekali custard dibakar, topping gula keras akan tahan sehingga 1 jam dalam peti sejuk.
1 c.
setiap krim berat (sebat) dan susu keseluruhan
1 c.
kalengan tulen 100% tin
1 1/2 sudu teh.
rempah labu labu
2 sudu kecil.
ekstrak vanila
5
kuning telur besar
1/2 c.
gula pasir superfine
Secubit garam
Arah
  1. Kocok krim, susu, labu dan rempah dalam periuk sederhana sehingga dicampur. Haba hanya sehingga mendidih; keluarkan dari haba. Kacau dalam vanila.
  2. Panaskan haba ke 325 ° F. Susunkan 6 cawan crème brûlée cawan atau ramekin dalam kuali besar.
  3. Letakkan kuning telur, 1/2 cawan gula dan garam dalam mangkuk; pukul untuk campuran. Kacau menjadi campuran krim; isi piring dalam baking pan. Letakkan di dalam ketuhar dan tambahkan air mendidih yang mencukupi untuk memasak untuk sampai ke bahagian tepi pinggan.
  4. Panggang 35 minit atau sehingga tepi custard ditetapkan (pisau nipis yang dimasukkan berhampiran tepi harus keluar bersih) tetapi pusat-pusat sedikit lebih lembut. Keluarkan panci dari ketuhar; hati-hati angkat hidangan ke rak dawai untuk menyejukkan sepenuhnya. Tutup dengan balut plastik dan sejuk sekurang-kurangnya 4 jam sehingga sejuk.
  5. Puncak puncak custard kering dengan tuala kertas. Bekerja dengan 1 custard pada satu masa, taburkan 1 Tbsp gula yang selebihnya sama rata ke atas custard untuk menutupi, perlahan-lahan memindahkan hidangan dari sisi ke sisi untuk menyebarkan gula ke lapisan yang lebih baik. Menggunakan obor butana kecil, gula panas sehingga cair dan karamel. Ulangi dengan custard yang tinggal. Biarkan selama beberapa minit gula menjadi keras.

Petua & Teknik

Loading...