Resipi Ayam, Kentang, dan Lada

kuali chicken potatoes and peppers

Dana Gallagher

“Ibu saya mengajar saya untuk mencintai bahan-bahan yang baik dan biarkan bersinar. Nenek dan ibu saya membuat hidangan ini semasa kami tinggal di Itali, dan sekarang saya buat untuk cucu-cucu saya. Ia mempunyai rasa ayam panggang tanpa menggunakan oven.” – Lidia Bastianich

Cal / Serv:
565
Hasil:

4

Masa Persediaan:

0

Jam

55

minit

Jumlah masa:

1

jam

15

minit

Bahan-bahan
6
daging lembu
1/2 c.
minyak canola
4
Kaki ayam kecil
garam kosher
1 lb.
kentang kebahagiaan merah
2 sudu besar.
minyak zaitun
2
bawang kecil
4
lada ceri merah kecil
2
rosemary segar
Arah
  1. Potong kepingan bacon dalam separuh silang, gulungkan setiap bahagian dan selamat dengan tusuk gigi kayu. Potong tusuk gigi.
  2. Panaskan minyak canola dalam kuali besar di atas api yang tinggi. Musim ayam dengan garam 1/4 sudu teh. Masukkan separuh ayam ke kuali, turun ke kulit, bungkus bacon di sekitar ayam dan masak sehingga ayam coklat keemasan dan bacon segar, 4-6 minit setiap sisi. Pindahkan ayam dan bacon ke pinggan. Ulang dengan kepingan ayam yang tinggal.
  3. Tanggalkan kuali dan kembali ke api sederhana. Dalam mangkuk sederhana, masukkan kentang dengan minyak zaitun dan musim dengan garam 1/4 sudu teh. Pindahkan kentang dan apa-apa minyak dalam mangkuk ke kuali. Susun kentang memotong ke bawah dan masak sehingga coklat keemasan dan segar, 6 hingga 8 minit. Hidupkan dan masak di tepi bulat sehingga segar, kira-kira 2 minit. Tambah bawang, lada, dan rosemary dan masukkan. Masak, tutup, goncangkan pan sesekali, selama 5 minit.
  4. Kembalikan bacon dan ayam (bersama-sama dengan jus) ke kuali, letakkan di antara sayur-sayuran, dan masak, ditutupi, goyang kuali kadang-kadang, selama 5 minit.
  5. Buka dan masak sehingga sebarang cecair telah menguap, ayam dimasak, dan kentang lembut, kira-kira 5 minit.
Loading...