Resipi Kayu Manis Kayu Manis

kayu manis sugar yeast doughnuts

Johnny Valiant

Tidak perlu keluar untuk menjalankan donat. Bangunlah keluarga dengan kumpulan yang hangat untuk merawat sedap ini.

Cal / Serv:
305
Hasil:

12

Masa Persediaan:

0

Jam

45

minit

Jumlah masa:

1

jam

15

minit

Bahan-bahan
2
pakej yis kering aktif
1 1/2 sudu teh.
garam kosher
c.
gula pasir
1/2 c.
gula pasir
3 3/4 c.
tepung serbaguna
4 sudu besar.
mentega tanpa garam
2
telur besar
2 sudu kecil.
ekstrak vanila tulen
1 sudu kecil.
lemon zest
4 c.
minyak canola
3 sudu besar.
minyak canola
1/2 sudu teh.
serbuk kayu manis
3 1/4 inci dan pemotong biskut pusingan 1/2 inci
Arah
  1. Dalam mangkuk besar, gabungkan ragi, garam, 1/3 cawan gula, dan 1 1/2 cawan tepung. Hancurkan mentega dan 1 cawan air di dalam gelombang mikro sehingga ia mencatatkan 120 darjah F hingga 130 darjah F pada termometer. Masukkan campuran mentega ke campuran tepung. Menggunakan pengadun elektrik, pukul sehingga licin, kira-kira 2 minit.
  2. Kurangkan kelajuan pengadun hingga rendah dan pukul di dalam telur, vanila, dan zest sehingga dicampur. Secara beransur-ansur tambahkan baki tepung 2 1/4 (1/2 cawan pada satu masa), mencampurkan sehingga hanya digabungkan. Pukul pada kelajuan sederhana selama 5 minit.
  3. Coat mangkuk besar dengan 1 sendok makan minyak canola. Pindahkan doh ke dalam mangkuk. Tutup dengan balutan plastik dan disejukkan semalaman.
  4. Keesokan harinya, garis 2 garisan baking dengan kertas kertas. Cat minyak dengan 2 sudu minyak. Pada permukaan yang terapung ringan, pukulan doh dan masam beberapa kali. Biarkan berehat selama 5 minit. Gulungkan doh ke dalam bulatan tebal 3/4 inci. Menggunakan pemotong 3 1/4 inci, potong 7 pusingan dan pindahkan ke lembaran pembakar yang disediakan, jaraknya kira-kira 2 inci. Menggunakan pemotong 1 1/2 inci, potong pusat. Kumpulkan lubang-lubang donat dan sisa-sisa dan saling menguli. Reroll dan potong sehingga anda mempunyai 12 donat. Tutup dengan kertas minyak atau bungkus plastik dan biarkan naik di tempat yang hangat sehingga hampir dua kali ganda saiz, 20 hingga 30 minit.
  5. Sementara itu, garis baking line dengan tuala kertas. Panaskan baki 4 cangkir minyak dalam wajan besar hingga termometer mendalam mencairkan 350 derajat F.
  6. Bekerja dalam kelompok, donat rendah ke dalam minyak panas. Goreng, kadang-kadang berubah, sehingga coklat keemasan, 1 hingga 2 minit total. Pindahkan ke lembaran yang disediakan untuk longkang. Dalam mangkuk sederhana, kacau bersama kayu manis dan baki 1/2 cawan gula pasir. Walaupun hangat, gulung donat dalam gula kayu manis.
Loading...