Resipi Kek Truffle di WomansDay.com- Resipi Pencuci Mulut

gambar

John Uher
Cal / Serv:
252
Hasil:

18

Masa Persediaan:

0

Jam

15

minit

Jumlah masa:

3

Jam

55

minit

Bahan-bahan
2 c.
cip coklat semisweet
2
melekat mentega unsalted
6
telur besar
Arah
  1. Ketuhar ketuhar hingga 425 darjah. Coat 8 x 3-in. periuk kek dengan semburan nonstick. Bahagian bawah dengan kertas lilin; kertas semburan. Mempunyai pan panggang yang lebih besar sedia.
  2. Cecair cip dan mentega bersama-sama; kacau sehingga rata.
  3. Pukul telur dalam mangkuk besar dengan mixer pada 7 minit yang tinggi, atau sehingga bentuk tiga kali ganda dan lembut. Masukkan campuran coklat sehingga dicampur. Tuangkan ke dalam periuk kek.
  4. Letakkan kuali besar dalam ketuhar; letakkan periuk kek dalam. Tuangkan air mendidih ke dalam periuk panggang untuk memasuki bahagian sisi periuk kek. Tutup kuali kek dengan kerajang; bakar 40 minit. (Kek kelihatan lembut tetapi set apabila sejuk.
  5. Kek sejuk dalam kuali pada rak dawai. Tutup dan simpan selama 3 jam, atau sampai teguh. Invert pada piring berkhidmat; guncang turun dengan tajam untuk melepaskan kek. Kupas kertas.
  6. Sekiranya dikehendaki, letakkan lima 3/4-in. Lebar kertas 3/4 inci di atas kek. Mengoyakkan koko antara jalur; teliti mengangkat kertas. Ulang ke arah yang bertentangan, kali ini mengayunkan gula gula.
Loading...