Resipi Red Rubbed Turkey

merah rubbed turkey

Con Poulos; Gaya makanan oleh Vivian Lui; Styling prop oleh Paige Hicks

Buat kalkun kesyukuran anda dengan sedikit sentuhan pada tahun ini. Cuba rasa paprika, ketumbar, dan bawang putih ini.

Cal / Serv:
451
Hasil:

8

Masa Persediaan:

0

Jam

25

minit

Jumlah masa:

3

Jam

50

minit

Bahan-bahan
1
ayam belanda
3
bawang sederhana
8
rempah segar
3 sudu besar.
paprika salai
1 sudu besar.
ketumbar tanah
1 sudu besar.
serbuk Bawang putih
1 sudu kecil.
lada cayenne
garam kosher
2 sudu besar.
minyak zaitun
2
lobak sederhana
2
serbuk saderi
3/4 c.
sup ayam natrium rendah
Arah
  1. Ketuhar ketuhar hingga 375 darjah F. Bekerja pada lembaran penaik, keluarkan giblet dan leher dari rongga. Rizab leher (dan giblet, jika dikehendaki). Menggunakan tuala kertas, pat Turki menjadi kering. Bahan separuh bawang dan herba ke rongga utama.
  2. Dalam mangkuk kecil, gabungkan paprika, ketumbar, bawang putih, cayenne, dan 2 sudu teh garam. Tambah minyak dan campurkan untuk menggabungkan. Gosokkan campuran rempah di seluruh ayam belanda.
  3. Ikat kaki bersama dengan twine dapur. Tuck tip sayap di bawah badan (ini akan menghalang mereka dari membakar).
  4. Letakkan kalkun kalkun, wortel, saderi, baki bawang, dan 2 buah rosemary dalam periuk panggang yang besar. Letakkan rak panggang di kuali dan letakkan kalkun di atasnya.
  5. Panggang kalkun sehingga termometer dimasukkan ke dalam bahagian paling tebal paha mendaftar 165 darjah F, 2 1/2 hingga 3 jam. (Tutup burung longgar dengan kerajang jika ia berkrim dengan terlalu cepat, dan tambah sup ke dalam periuk jika sayur-sayuran mula terik.)
  6. Berhati-hati supaya ayam belanda mengosongkan jus dari rongga ke dalam kuali. Pindahkan kalkun ke papan ukiran atau papan pemangkasan yang ditetapkan dalam lembaran penaik rim (untuk menangkap jus semasa ukiran). Tutup longgar dengan kerajang dan biarkan berehat selama sekurang-kurangnya 25 minit.
  7. Ratakan kuali dan isinya untuk kuah. Ukur kalkun seperti yang dikehendaki. Hiaskan dengan herba segar, jika dikehendaki.
Loading...