Resipi Stik Cauliflower Dan Barber

Dengan hanya 15 minit persediaan, Chef Dan Barber memusingkan kembang kol merendah-rendahkan ke dalam gourmet utama yang dapat dengan mudah berdiri untuk daging setiap malam minggu.

Cal / Serv:
250
Hasil:

2

Masa Persediaan:

0

Jam

15

minit

Jumlah masa:

0

Jam

50

minit

Bahan-bahan
1 1/2 c.
cranberry segar atau beku
c.
cuka wain merah
c.
jus kranberi
1
daun bay
2
jerami lemon thyme atau thyme
2 sudu besar.
sirap maple
garam
Lada
1
kepala kembang kol
1 c.
susu keseluruhan
2 sudu besar.
minyak sayuran
Arah
  1. Dalam mangkuk, gabungkan cranberry, cuka, jus, dan 1/3 cawan air; sejuk 3 jam.
  2. Memindahkan campuran cranberi kepada saucepot sederhana yang tidak aktif. Haba untuk merenung pada medium. Tambah daun bay dan lemon thyme; reneh 20 minit atau dikurangkan sebanyak dua pertiga. Buang dan buang herba. Pindahkan separuh daripada campuran cranberry kepada pengisar. Campurkan sehingga licin; kembali ke periuk. Rempuh 10 minit pada suhu rendah, kacau sekali-sekala. Kacau dalam sirap maple, secubit garam, dan 1/4 sudu teh lada hitam. Biarkan sejuk sepenuhnya. Membuat 1 1/2 cawan.
  3. Sementara itu, panaskan ketuhar kepada 350 darjah F. Dengan pisau tajam, tebal, bermula di bahagian tengah kepala kembang kol, potong dua keping tebal 1 inci, memotong hujung batang. Tetapkan stik kembang kol selain. Potong floret yang mencukupi dari kepala kembang kol yang tersisa untuk mengukur 3 cawan. Dalam periuk sederhana, menggabungkan floret, 1 1/2 cawan air, susu, dan 1/2 sudu teh setiap garam dan lada. Panaskan untuk mendidih pada tinggi; masak sehingga floret sangat lembut, kira-kira 10 minit, kacau sekali-sekala. Terikan, menempah 1 cawan memasak cecair.
  4. Memindahkan floret ke pengisar. Masukkan separuh daripada cawan 1 cawan masak dan cuci hingga rata. Tambah lebih banyak cecair, jika dikehendaki, dan puree lagi. Kembalikan kain ke periuk yang sama.
  5. Dalam keranjang oven ketuhar 12 inci, panas 2 sudu minyak sayuran pada medium-tinggi. Berus stik kembang api dengan minyak tambahan dan taburkan dengan 1/4 sudu teh setiap garam dan lada. Masukkan stik kembang kol ke kuali dan masak 2 hingga 3 minit setiap sisi atau sehingga coklat keemasan. Sediakan kuali ke oven dan bakar stik kembang api 10 hingga 12 minit atau sehingga lembut.
  6. Rebus kembang api pada medium. Bagikan purée di antara 2 plat; masing-masing dengan stik kembang kol. Hidangkan dengan sos cranberry.
Loading...