Resipi Udang dan Brokoli Stir-Fry

gambar

Con Poulos / Hari Wanita

Buat kacau-bajik yang menyerupai bajet dengan kilat dengan udang beku dan sos hoisin buatan sendiri yang diperbuat daripada jus oren, sos soya dan sos barbeku. Berkhidmat di atas beras yang ditaburi dengan semangat oren, keanggunan mudah yang terbaik.

Cal / Serv:
399
Hasil:

4

Masa Persediaan:

0

Jam

20

minit

Jumlah masa:

0

Jam

30

minit

Bahan-bahan
1 c.
beras putih panjang
1
oren pusingan besar
2 sudu kecil.
tepung jagung
1/4 c.
sos barbeku
2 sudu besar.
sos natrium rendah
1
brokoli (kira-kira 1 1/4 lb)
1 sudu besar.
minyak canola
1 lb.
sederhana dikupas dan deveined udang beku
2
scallions
Arah
  1. Masak beras mengikut arah pakej.
  2. Menggunakan alat pengupas sayuran, keluarkan 4 batang semut dari oren; tipis mengiris semangat dan diketepikan. Kencangkan jus dari oren ke dalam mangkuk kecil (anda perlu mendapatkan kira-kira 1/2 cawan); kacau di jagung. Tambah sos barbeku dan soya dan kacau untuk menggabungkan.
  3. Bawa 1/2 cawan air ke dalam periuk dalam kuali besar. Masukkan brokoli dan masak, tertutup, sehingga hanya lembut, 2 hingga 3 minit. Menggunakan sudu slotted, pindahkan brokoli ke dalam mangkuk.
  4. Lap bersih, kemudian panaskan minyak ke atas api yang sederhana tinggi. Tambah udang dan masak, kacau sekali-sekala, sehingga legap sepanjang, kira-kira 3 minit. Masukkan campuran kicap dan reneh sehingga menebal, kira-kira 1 minit. Kembalikan brokoli ke kuali dan lemparkan untuk menggabungkan.
  5. Tuangkan nasi dengan garpu dan lipat dalam semangat oren dan jerung. Hidangkan dengan udang dan brokoli.

Petua & Teknik

Loading...